Praha uzavře novou nájemní smlouvu na Brandejsův statek, zemědělská univerzita pak zahájí jeho revitalizaci

Brandejsův statek v Suchdole s přilehlými pozemky slouží jako výukové středisko pražské České zemědělské univerzity, která jej má dlouhodobě v nájmu od hlavního města Prahy. Pražští radní dnes chválili uzavření nové nájemní smlouvy na další období. To mimo jiné umožní čerpání dotací na rozsáhlou revitalizaci objektu.

„Původní nájemní smlouva byla uzavřena na dobu neurčitou, což neumožňuje čerpání jakéhokoliv dotačního titulu. I proto chceme uzavřít novou dvacetiletou smlouvu s opcí na dalších 20 let, která čerpání dotací umožní,“ říká radní pro oblast správy majetku Jan Chabr.

Výše nájmu zůstává stejná, tedy 800 tisíc korun ročně s tím, že smlouva umožňuje po kolaudaci stavby dohodnout nové podmínky smluvního vztahu, zejména co týče nájemného a otázek spojených s technickým zhodnocením. Česká zemědělská univerzita v Praze by smlouvu měla schválit začátkem roku 2019.

Váš komentář ( 1 )

  1. / OdpovědětLumar
    Doufám, že se při revitalizaci vrátí na střechu věžička, která byla při kvapné a účelové (čerpání fondů) opravě střechy firmou N. zrušena.

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna