Foto, Praha 6

PRAHA 6 SPUSTILA ELEKTRONICKÝ REZERVAČNÍ SYSTÉM PRO PŘIHLÁŠENÍ DO ŠKOLEK

Přihlašování dětí do školek je stále relativně složitý proces, který stojí zejména rodiče mnoho času, ale i nervů. Zdlouhavé správní řízení navíc často končí neúspěšně, nebo se rodiče o přijetí dítěte dozví prakticky až na konci léta. Městská část Praha 6 se proto rozhodla pro rodiče připravit rezervační systém, který by měl rodičům přihlášení dětí do školky maximálně usnadnit a zpřehlednit. Systém se spouští právě dnes.

 

Rodiče mohou počínaje dnešním dnem využít rezervačního systému, do kterého se dostanou přes webové stránky www.jakdoskolky.cz. Radní pro školství Marie Kubíková /ODS/ navíc nechala vypracovat přehledný návod pro rodiče, který popisuje veškeré funkčnosti systému. Příručka je dostupná online na webu městské části Praha 6 (http://bit.ly/JakDoSkolky), ale bude se také ve fyzické podobě rozdávat rodičům. Připravena je také její anglická verze.

 

„Jestli školka může dítě přijmout, se rodiče v předchozích letech dozvěděli často až na konci léta, což je prostě systémová chyba, kterou na úrovni ministerstva nikdo neřeší. S naším novým portálem jakdoskolky.cz bude proces zápisů pro rodiče alespoň trochu jednodušší a určitě rychlejší. Věřím, že nový systém rodiče ocení, ačkoliv jsme se na počátku nevyhnuli technickým problémům. Měl by jim totiž především ušetřit čas a nervy. Rodiče tak budou moci například sledovat pořadí umístění svého dítěte v jednotlivých školkách v reálném čase,“ přibližuje výhody nového systému radní pro školství Marie Kubíková /ODS/.

 

Rodiče i přes přihlašování přes rezervační systém budou i nadále potřebovat vyplněnou žádost, rodný list dítěte a doklad o trvalém pobytu na Praze 6. Mohou si však zvolit mezi standardní papírovou, nebo pomocí osobní datové schránky. Žádosti jsou dostupné na webu www.jakdoskolky.cz, na Úřadu městské části Praha 6 nebo na webech jednotlivých mateřských škol. Přihlášek mohou rodiče podat libovolné množství, nicméně přednost ve školkách dostanou děti s trvalým pobytem v městské části Praha 6, kam nespadají děti z Lysolají, Nebušic, Suchdola a Prahy 17.

 

Radní Kubíková zve rodiče v úterý 9. dubna od 16 hodin na veřejnou prezentaci celého systému, a to na Základní škole Červený vrch (Alžírská 26, Praha 6). Více informací o události lze získat na https://www.facebook.com/events/592442084600531/

 

Ondřej Šrámek
Úřad městské části Praha 6

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna