VEŘEJNÝ PROSTOR ŠESŤÁK ZAHAJUJE ČTVRTOU SEZÓNU

Po zimní pauze se v Dejvicích opět otevřel Šesťák. Na dřevěné pódium se vrací nejprve provoz občerstvení, od května pak pravidelný program. Novinkou je nedělní květinový trh a chybět nebude oblíbená swingová tančírna.

„Z původně experimentálního veřejného prostoru u Vítězného náměstí se stalo během tří let jedno z nejoblíbenějších a nejvyhledávanějších míst pro setkávání a malé kulturní akce,“ říká místostarosta Prahy 6 pro kulturu a majetek Jan Lacina /STAN/.

Provozovatelem Šesťáku bude na období tří let společnost Café a hry, která ve výběrovém řízení nabídla roční nájem přes 200 tisíc korun. Poprvé tak šestková radnice na provozu začne vydělávat, ještě vloni provozovateli za zajištění provozu a pravidelného programu platila korunu měsíčně. Městská část se také po diskuzích s místními obyvateli dohodla na omezení hlučných produkcí na maximálně dvě ozvučené nebo neozvučené akce týdně, které skončí nejpozději ve 21 hodin. Kvůli zmírnění hluku bylo též pouliční piano přemístěno dál od domů, kde bydlí lidé.

Pravidelný program Šesťáku začne v květnu. Kromě koncertů jej vyplní workshopy, ať již sportovní nebo kreativní, přednášky, čtení knih nebo oblíbené burzy oblečení a sběratelských předmětů.

„Koncepce kulturního programu na letošní rok vychází z tříleté zkušenosti provozování Café Šesták. Za tuto dobu jsme si vyzkoušeli, o co je mezi návštěvníky největší zájem, a současně které z aktivit budí u obyvatel blízkého okolí negativní ohlas,“ vysvětluje dramaturgii programu Martin Šrámek.

Novinkou je také nabídka pro komunitní spolky i ostatní obyvatele, kteří po dohodě s organizátory mohou prostor Šesťáku jednou za 14 dní využít pro spořádání vlastní akce.

Občerstvení bude v souladu se stanoviskem památkářů opět zajištěno formou tzv. Foodtrucku, kterým je zrenovovaný Fiat Ducato z roku 1987.  Na dodržování nočního klidu budou dohlížet především městští strážníci. Provozovatel Šesťáku se stará o úklid prostoru. 

 

Provozní doba Šesťáku
Pondělí – Sobota: 8 – 22 hod.
Neděle: 10 – 21 hod.

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna