Vyrazte s dětmi na neobyčejný výlet do Stromovky

Královská obora dnes spíše Stromovka se řadí mezi největší pražské parky. Každý tu najde, co hledá – cesty pro procházky, kolo i brusle, příjemné restaurace a nepřeberné množství dětských hřišť. Nejzajímavější místa a zákoutí tohoto parku však mohou vaše děti objevit i zábavnější formou v podobě dětské šifrovací hry.

Vzali jsme rodiny s dětmi a plni očekávání vyrazili prozkoumat krásy Stromovky. Nejprve se děti rozdělili do týmů a my dospělí se k nim přidali. Každá skupinka popadla jedno balení hry a po přečtení startovních instrukcí se přihlásila do systému prostřednictvím mobilního telefonu. Abychom nekopírovali cestu ostatních, každý tým se vydal jiným směrem. Od této chvíle již v hlavní roli byly pouze děti a vše, co našli v herním balíčku. Zasáhli jsme pouze v případě, že si s něčím nevěděly rady, ale jen tak, abychom je zlehka popostrčili. Musím říct, že nás moc mile překvapily. Nejenže leckdy, díky své přirozenosti a nezatíženosti, se v šifrách orientovaly lépe než my, ale že k tomu opravdu přistoupily jako k týmové hře a bez zbytečných hádek a dohadování se výborně bavily.

Jak věděly kam mají jít a co dělat?

Místa s úkoly byla vyznačena na mapě, která byla součástí herního balíčku. Ze začátku se někteří malinko ztrácely. Ale když jsme jim vysvětlili, jak mapa funguje, šlo jim to bez problémů. Na místě samotném pak děti hledaly lampu pouličního osvětlení, která měla stejné číslo jako některá z obálek z herního balíčku. Po otevření obálky vyluštily šifru, která souvisela s daným místem a vyšlo jim slovo, které použily pro finální úkol a šly zas dál. Když vše obešly a vyluštily, zadaly finální heslo do systému a hru tím ukončily.

Díky hře jsme prošli zajímavá místa a děti na chvíli zapomněly na své mobilní telefony i tablety. Naučily se orientovat podle mapy, všichni jsme potrénovali mozkové závity a příjemně se prošli po parku. Dalo nám to prostor vidět naše děti z jiného úhlu než je běžně známe. Na závěr jsme zavítali do místní restaurace, u které je i dětské hřiště. Děti vybily poslední energii a my ji zas dobili nad šálkem lahodné kávy.

 

Co musíte udělat, abyste se svými dětmi prožili něco obdobného?

Hru si objednáte na stránkách www.chytra-zabava.cz. Herní balíček obdržíte poštou, a je jen na vás, kdy výlet uskutečníte. Pokud si cestou s něčím nebudete vědět rady, máte možnost přes mobil čerpat nápovědy či řešení. Díky tomu si hru užije každý.

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna