PIRÁTSKÁ ŠARÁDA KOLEM AREÁLU DRAČKY KONČÍ, POLICIE PŘÍPAD ODLOŽILA

Před loňskými prázdninami rozvířila mediální prostor „kauza“, se kterou přišli piráti z Prahy 6. S velkou pompou ohlásili podání trestního oznámení na šestkovou a. s. SNEO i její představitele, kterému mělo dodat na váze také zapojení pirátského poslance. Po půl roce je jasno – policie věc řádně prošetřila a celou tuto „kauzu“ odložila.

 

„V žádném případě nechci nikomu upírat právo podat trestní oznámení. Vadí mi ale způsob prezentace, který piráti zvolili, kdy měli o viníkovi a činu jasno ještě před tím, než vůbec trestní oznámení podali. Jsem jednoznačně znechucen jejich dehonestující kampaní, ve které označili Prahu 6 za místo, kde se pod dohledem starosty a radnice krade. Teď je na místě jejich omluva. Piráti by si měli uvědomit, že nejsou součástí soustavy orgánů činných v trestním řízení a rozsudky v této zemi vynáší soudy, nikoliv členové politických stran,“ říká Ondřej Kolář /TOP 09/, starosta Prahy 6.

 

V případu šlo o prodej Areálu Dračky, který akciová společnost městské části prodala za cenu přesahující 400 milionů korun. Minimální požadovaná částka přitom byla 250 milionů. Trestní oznámení napadalo udělenou slevu z kupní ceny, kterou vyvolaly znovu vznesené restituční nároky.

 

„Čím dřív se podobné pochybnosti rozptýlí, tím lépe, vítám proto rychlou práci policie. I když je v odůvodnění nepřesnost, že souhlas s udělením slevy schválila představenstvu SNEO, a.s. Rada městské části, což není pravda. Náš pokyn byl pouze, ať konají s péčí řádného hospodáře,“ říká místostarosta pro majetek Jan Lacina /STAN/.

Zásadně odmítám zneužívání trestního oznámení jako nástroj politického boje,“ říká statutární místostarosta Jakub Stárek /ODS/.

 

Ondřej Šrámek                                                                                  
Úřad městské části Praha 6

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna