LETNÍ KINO U KEPLERA PROMÍTÁ KAŽDÝ ČTVRTEK

Letní kino u Keplera zahajuje třetí sezónu. Projekt, který si lidé prohlasovali v participativním rozpočtu Nápad pro Šestku, má již svoje stálé místo na kulturní mapě Prahy 6.

 

„Promítání odstartuje 2. července čtyřmi Oscary oceněným jihokorejským snímkem Parazit režiséra Pong Čun-hoa. Doplní jej krátkometrážní české drama dvojice Juráček, Schmidt Postava k podpírání,“ uvádí místostarosta pro kulturu Jan Lacina /STAN/.

 

Letní kino u Keplera se chce svým letošním programem vyhnout prosté rekapitulaci nejlepších snímků daného roku. Tuto strategii pro něj naplňuje tým organizátorů Marienbad Film Festivalu, kteří jednotlivé tituly vybírají.  Z mariánskolázeňského festivalu k Pražskému hradu přenesli základní princip dvojprogramů, ve kterém sází na částečně edukační záměr. Kromě těch nejzajímavějších filmů za poslední dobu tak budou mít diváci unikátní možnost zhlédnout současnou tvorbu pražské FAMU nebo si na plátně vychutnat to nejlepší z televizní tvorby ČT.

 

Dramaturgové letního kina se zaměřili na skloubení dvou snímků, které výrazně odlišuje pojetí dané látky. Větší části představení budou předcházet úvody tvůrců či jiných zasvěcených osob, které povědí něco o současném stavu audiovize a jejích možnostech. Zároveň se při tvorbě programu dbalo na to, aby letní kino sloužilo svému hlavnímu záměru, tedy kulturnímu dokreslení letní odlehčené nálady. „Divákům nabídneme eklektickou dramaturgii, od braku přes midcult po vysoké umění, ve snaze cynicky využívat potenciálu braku, aniž bychom rezignovali na subverzi, ve snaze střízlivě odhalovat kódy midcultu a ve snaze zbavit vysoké umění narcistního zahledění,” uvádí jednotně tým. V programu tak najdeme posledního Woodyho Allena Deštivý den v New Yorku, Andersonovo romantické drama Až vyjde měsíc, kanadské drama Genesis nebo české komedie Karel, já a ty a Chata na Prodej.

 

V blízkosti Pražského hradu v parku Maxe van der Stoela budou mít diváci možnost během 16 čtvrtečních večerů zhlédnout na 30 filmových projekcí. Jednotné vstupné na každý večer je 80 korun. V červenci začíná promítání ve 21.30 hodin, v srpnu se začátky posouvají na 21 hodinu. V letním kině je k dispozici 100 míst k sezení na židlích a lehátkách, možné je i posezení na trávníku. Občerstvení v kině zajišťuje místní Bistro Ořechovka. Vstupenky jsou v prodeji v síti GoOut a celý program na www.letnikinoukeplera.cz.

 

 

Ondřej Šrámek                                                                                 
Úřad městské části Praha 6

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna