Praha 6 chce policisty na přechodu

Po otevření tunelového komplexu Blanka je nutné mj. prověřit nastavení světelných semaforů v důležitých dopravních uzlech, například na tahu Prašný most – Bílá hora, změřit intenzitu provozu a hlukové zátěže.

Dejvická radnice rovněž požaduje, aby pražský magistrát prozkoumal možnost změny vedení autobusů od ulice Jugoslávských partyzánů, otočení směru průjezdu autobusových linek po vnějším rondelu Vítězného náměstí v úseku od Jugoslávských partyzánů směrem k Evropské ulici a s využitím Šolínovy ulice.

„Jako prioritní vnímáme nutnost zvýšit plynulost provozu na Vítězném náměstí. Požadujeme, aby provoz na přechodech pro chodce ve Svatovítské ulici řídili policisté, a chceme umožnit řidičům přímý průjezd přes odbočovací pruh a povolit autobusům jízdu po tramvajovém pásu,” řekl starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09).

Radnice také žádá porovnání měření intenzity provozu, hlukové a emisní zátěže na nejzatíženějších komunikacích před a po zprovoznění tunelu.

Kolář uvedl, že je též zapotřebí urychleně začít pracovat na projektech, které dopravě uleví dlouhodobě. „Jde o výstavbu tramvajové trati do Suchdola, modernizaci železniční trati Praha–Kladno a také dopravní studii pro řešení dopravy na Vítězném náměstí a jeho okolí,” vypočetl.

„Aby byla záruka, že dopravní situace na Praze 6 bude řešena komplexně, iniciuje radnice zároveň vytvoření pracovní skupiny na úrovni ředitelů všech městských institucí souvisejících s infrastrukturou. Konečný výstup předložených opatření takto sestavené skupiny expertů bude pro Prahu 6 závazným dokumentem a zárukou reálnosti navržených řešení,“ doplňuje místostarostka Eva Smutná (TOP 09) zodpovědná za územní rozvoj.

Vedení Prahy 6 si myslí, že k částečnému snížení dopravní zátěže může pomoci např. stavební úprava vyústění třídy Jugoslávských partyzánů na Vítězné náměstí tak, aby vznikly dva jízdní pruhy se zachováním přechodu pro chodce, zpracování dopravní studie křižovatky Vypich kvůli zvýšení kapacity nebo zavedení zón placeného stání.

Kulaťák9

Pomoc přislíbil i ministr obrany Martin Stropnický (ANO): „Jsem připraven se svými kolegy z ministerstva obrany a armády, bude-li zapotřebí naše součinnost při budování obchvatu náměstí, udělat vše pro to, abychom k jejímu vzniku přispěli,“ uvedl v dopise na magistrát.

Jako prioritní vnímáme nutnost zvýšit plynulost provozu na Vítězném náměstí Ondřej Kolář, starosta

 

Zdroj: Regionalni mutace| Právo – Praha – střední Čechy
Foto: František Cinger

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna