Pro jednoho odpadem, pro druhého pokladem

Blešák na ČZU s heslem „Pro jednoho odpadem, pro druhého pokladem“ je za námi, a je tedy čas zhodnotit, jak Blešák dopadl. Za nás, tedy projekt „Zelená pro ČZU“, musím říci, že se vydařil báječně! Spousta věcí (oblečení, nádobí a jiné) našla nový domov a teď už dělají radost někomu dalšímu, což bylo nejdůležitějším posláním našeho blešáku.

Blešák byl inspirován myšlenkou „Reuse it“, díky které od minulého roku na kolejích najdete boxy, do nichž mohou studenti vložit to, co již nepotřebují a jiní zase najít něco, co se jim hodí. Stejně jako boxy vlastně fungoval i blešák: kdokoli mohl přinést cokoli a někdo jiný si to mohl zase vzít.

12191058_735124086632154_2081260067257822296_nA co se stalo s věcmi, které na blešáku nového majitele nenašly? Samozřejmě neskončily v popelnici, ale odvezla si je firma Dimatex, která je nejprve nabídla do startovacích bytů a ostatní buď zpracovala na čistící textilie, nebo zrecyklovala. A že bylo co nabízet a recyklovat! Vybrali jsme několik pytlů oblečení, velké množství nádobí a jiných věcí! Pokud byste se chtěli dozvědět více o firmě Dimatex, vše najdete na: http://www.dimatex.cz/.

Pokud jste letošní blešák nestihli, nezoufejte! Příští rok se blešák uskuteční znovu a my doufáme, že bude mít ještě větší úspěch, než letos!

Hlavním partnerem projektu „Zelená pro ČZU“ a tedy i Blešáku je firma AVE s.r.o.

 

Za projekt „Zelená pro ČZU“
Lucie Glancová

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna