Díra sem, díra tam. Silnice od řeznictví ke KTV opět otevřena.

Dne 26. února Suchdolské noviny přetiskly zprávu a fotografie Jana Maňase z časopisu iZUN.eu o tom, že nález „jeskyní“ pod vozovkou v ulici U Kruhovky si vyžádal opravu a uzavření silnice od řeznictví ke katedře tělesné výchovy ČZU. V pátek 18. března odpoledne byla silnice znovu zprovozněna a slouží opět řidičům.

Původní představa, že oprava může být jednoduchá, zhatilo zjištění, že voda v průběhu let podemlela vozovku natolik, že odhalení všech děr znamenalo vykopat spodní vrstvy v délce dvou desítek metrů a hloubky do dvou metrů. Předběžná oprava si vyžádala nejen rekonstrukci kanálu, ale i revizi a nové upevnění vodovodní přípojky patřící ČZU. Bylo třeba se postupem času ujistit, že další díry či klesání vrstev silnice pod vrchní deskou už nehrozí.

Zhutněný zásyp bude v průběhu léta sedat s provizorním povrchem – zaválcovaným recyklátem. Podle informací Suchdolských novin se tak bude dít alespoň do podzimu, podle podmínek třeba až do jara příštího roku, kdy by byl položen definitivní povrch komunikace.

Vzhledem k tomu, že silnice určená v době výstavby okolních domů pro pedagogy a pracovníky ČZU, kolaudovaných zřejmě v roce 1957, sloužila hlavně jako pěší zóna, je opatrnost při definitivní opravě povrchu na místě. Živý plot u domu č. 30/32 (Kamýcká 934/935) by měl být opraven péčí ČZU.

 

Foto: František Cinger
galerie fotografií

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna