Komentář: Slavoj Suchdol vs. Sokol Bílá Hora: 5:1

Po nepříliš povedeném vstupu do jarní části soutěže nás v sobotu 23. dubna čekal na domácím hřišti další záchranářský duel. Za soupeře nám byl tentokrát tým z Bílé Hory, který je na tom v tabulce o něco lépe než my. Pro obě družstva to proto byl velice důležitý zápas, který mohl jednomu či druhému výrazně pomocí.

My jsme, jako již tradičně celou sezónu, museli řešit problémy se sestavou. Z obvyklé základní jedenáctky nám vypadli pro sobotní duel hned čtyři hráči – dlouhodobě zraněný brankář Roman Petr, obránce Jakub Mechl, záložníci Daman Suleymanov a Pavel Medek.

Rývora

Ivan Rývora

Od začátku se hrál fotbal slušné úrovně, který musel bavit i přítomné diváky. Zvláště první poločas měl velmi slušné parametry a vůbec to nepřipomínalo, že se utkaly dva týmy ze spodní části tabulky. Velice rychle jsme se přizpůsobili tvrdé, ale férové hře hostí. Ti, oproti podzimu zjevně posílení, se prezentovali rychlou hrou, které se naší hráči dobře přizpůsobili. Do zápasu dobře zapadl i rozhodčí, který nijak zbytečně hru nekouskoval, čehož ani jeden z týmu nezneužil. Po celých prvních pětačtyřicet minut se hrálo nahoru dolů.

Do první šance se dostal ve 4. minutě po krásné uličce Jirka Trojan, ale hostující gólman s vypětím všech sil kryl jeho střelu. Ještě ve stejné minutě měla i Bílá Hora gólovou šanci, ale také náš gólman Pavel Gregor byl na místě. Tímto zákrokem jakoby odstartovalo galapředstavení obou gólmanů, kteří se na dálku předháněli, který předvede lepší zákrok.

Ve 24. minutě se ukázalo, co se stane, když se špatně rozehraje standartní situace a z toho hrozí rychlý protiútok. Naštěstí hostující útočník svou šanci ledabyle zahodil. Ve 37. minutě ukázal své rychlé nohy domácí levý bek Milan Bradáč, který prošel skoro celým hřištěm a výstavní přihrávkou pod sebe nabídl Šimonu Ilikovi, aby ukázal, jakou tvrdou střelu má, bohužel ta šla hodně vedle. Do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

První poločas stal naše hráče spousty sil. Jelikož víme, v jaké fyzické kondici se nacházíme, bylo nadmíru jasné, že v nastaveném tempu dlouho nevydržíme. A druhý poločas nám dal i za pravdu. Dál se sice hrál fyzicky náročný zápas, ale s přibývajícím časem se víc do útoku tlačili hosté. Ti toho v 55. minutě dokázali využít i s přispěním velkého nedorozumění mezi naším gólmanem Pavlem Gregorem a stoperem Pavlem Dočekalem a šli do vedení 0:1.

Na chvíli to s námi dost otřáslo. Ovšem v 63. minutě jsme zahrávali Davidem Procházkou rohový kop, při kterém si na bližší tyč naskočil Jirka Trojan a hlavou dal krásný gól na 1:1. O čtyři minuty jsme zahrávali další rohový kop ze stejné strany, který se očividně Davidovi Procházkovi nepovedl, ale míč na kluzké trávě prošel houfem hráčů a překvapenému Honzovi Kouteckému stačilo nastavit se štěstím nohu a vedli jsme 2:1.

Hned po rozehrání dostali možnost hosté v podobě přímého kopu z nebezpečné vzdálenosti. Střela jejich útočníka naštěstí pro nás skončila vedle naší branky. Poté se opět musel ukázat Pavel Gregor, když v 70. minutě opět dobrým zmenšením střeleckého úhlu dokázal zneškodnit jasnou gólovku.

V 75.minutě vyslal jednu že svých dělovek na hostujícího gólmana Šimon Ilik, ten mu ji však bravurním zákrokem chytil. Tímto zákrokem tak srovnal minisouboj brankářů na dva – dva, co týče vynikajících zákroků. O minutu později už to Ilikovi vyšlo, když mu Jirka Trojan poslal přihrávku do jasného zakončení a ten nabídnutou šanci využil a vedli jsme 3:1.

V 84. minutě jsme předvedli nejhezčí akci zápasu. Pěkná kombinace po ose Trojan, Procházka, Koutecký a Ilik zvýšil už na 4:1. V 85. minutě vyšperkoval svůj vynikající výkon náš gólman, když chytil penaltu. To na konci zápasu si svůj výkon zkazil hostující gólman, který po školácký chybě nám nabídl možnost zvýšit na 5:1.

Změna trenéra, končí Rývora, nastupuje Ráž

Zdenek Raz

Zdeněk Ráž

My však musíme zůstat pevně na zemi. Nejprve je nutné dohnat tréninkové manko. To ale může nastat jen v případě, když hráči zásadně změní svůj přístup k fotbalu. Potom teprve můžeme hrát častěji podobný zápas, než jednou, či dvakrát za sezónu. Další nás čeká doma v sobotu 30. 4. Tentokrát k nám zavítá TJ Sokol Písnice a postavíme se jí od 17:00.

I přes jasné vítězství jsem se rozhodl ukončit svou činnost u „A“ týmu jako hlavní trenér. Důvodů se nashromáždilo mnoho. Některé popisuji stále a stále, změna ale nepřichází. V týmu je málo srdcařů, kteří jsou hrdí za to, že mají možnost hrát za Slavoj Suchdol. Kde není parta, nemůžou být úspěchy.

Mužstvo povede do konce sezóny Zdeněk Ráž.

 

Sestava: Gregor – Klimeš, Zatrapa, Dočekal, Bradáč, – Trojan J., Procházka, Lochman, Riedel, – Koutecký, Ilik
Náhradníci: Kevin, Najman
Trenér: Ivan Rývora

 

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna