Foto: SDH Praha – Suchdol

Praha navrhuje rozdělit dobrovolným hasičům 9,8 milionu

Praha navrhuje rozdělit dobrovolným hasičům 9,8 milionu korun, většinou na opravy techniky. V Praze jsou více než tři desítky jednotek dobrovolných hasičů. Vyplývá to z materiálů pro jednání bezpečnostního výboru zastupitelstva. Přidělení peněz ještě musí schválit pražské zastupitelstvo.

V plánu jsou opravy techniky u jednotek hasičů ze 14 městských částí, většinou na okrajích Prahy. Kolem půlmilionu korun půjde například do Běchovic, Chodova, Cholupic, Řep, Suchdola či Újezdu nad Lesy.

Dobrovolní hasiči získávají nejčastěji starší techniku profesionálních jednotek. V Analýze financování HZS hlavního města Prahy, kterou má k dispozici, navrhují, aby se tak stalo vždy po pěti letech jejího používání.

Činnost dobrovolných hasičů platí jednotlivé městské části. Ty dostávají příspěvky od magistrátu, který platí opravy a výměnu hasičské techniky.

V hlavním městě jsou více než tři desítky jednotek dobrovolných hasičů. Cvičení blackout předloni ukázalo, že by jich hlavní město využilo i více, především v oblastech, kde zatím nejsou.

deník.cz

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna