Proč v létě přibyly fronty před Vítězným náměstím? Bude po létě hrozit kolaps?

Naprosto každý, kdo jede ze Suchdola do Prahy, je od minulého týdne i mimo dopravní špičku zastaven na ulici Jugoslávských partyzánů. Motoristé si musejí vystát frontu skoro až od hotelu International, účastníci hromadné dopravy, kteří si nestačí vystoupit na stanici Nádraží Podbaba a přestoupit na tramvaj směr Vítězné náměstí, jsou odkázáni na milosrdenství řidiče, který oproti nařízením otevře dveře třeba u ulice Zelená…

Je to důsledek úplného uzavření komunikace Korunovační v úseku ulic Nad Královskou oborou – Na Zátorce od 5. července.

 

Obvykle

 

Kruhák

Uzavírka bohužel potrvá do konce letošního roku.

Důvodem je rekonstrukce mostu nad železniční tratí (Praha – Kladno – Chomutov). Místní doprava je vedena po okolních komunikacích.

Vyznačená objížďka pak po trase:  Korunovační – Milady Horákové – Svatovítská – Vítězné náměstí.

Pro pěší byla po dobu rekonstrukce mostu zřízena lávka. Rekonstrukce mostu je navržena takovým způsobem, aby umožnil v budoucnu realizovat dvoukolejnou trať Praha – Kladno. S rekonstrukcí mostu souvisí i překládka inženýrských sítí a rekonstrukce vodovodu.

Zástava

Prodlení se prodlouží, když dostanou přednost skla na stavbu ČVUT.

Technická správa komunikací hl. m. Prahy bude zároveň zajišťovat rekonstrukci vozovky části ulice Pod Kaštany s cílem snížení hlukové zátěže, a to od ulice V Tišině směrem k nám. Pod Kaštany a na náměstí a od křižovatky s Korunovační k ulici Na Zátorce.Práce na výměně kamenné dlažby za asfaltový povrch budou probíhat pro etapách vždy po polovině vozovky. Součástí rekonstrukce bude i úprava odvodnění vozovky a následně budou opraveny přilehlé chodníky, které dostanou povrch z pražské mozaiky kladené do vzorů.

Vzhledem k celkové uzavírce komunikace Korunovační dojde k nárůstu dopravy na ul. Svatovítská, mínila správa komunikací.

V současné době se podle ní jeví jako největší dopravní problém neřízený přechod pro chodce u tramvajové zastávky na výjezdu z kruhového objezdu. Chodci, mající přednost, se zde vyskytují v podstatě trvale. Z tohoto důvodu zde bude osazeno provizorní světelné signalizační zařízení, které bude dopravní  pohyby usměrňovat. Zařízení bude připraveno k uvedení do provozu v požadovaném termínu.

Provozní doba je stanovena od 6 – 20 hod ve všední dny. V sobotu – neděli je přepnuto na blikajícím žlutou.

To vše se týká nejen soukromé dopravy, ale i dopravy hromadné. Je na místě se zeptat odpovědných funkcionářů Suchdola, Prahy 6, Technické správy komunikací hl. m. Prahy i firmy Ropid, zajišťující pražskou dopravu, jak se bude situace dál vyvíjet. Leto sotva začalo, kdoví jak to dopadne, až skončí prázdniny…

Foto: František Cinger

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna