Vyjádření spolku Kravál

Spolek Kravál nás požádal o otištění níže uvedeného vyjádření ke své činnosti. Příspěvek uveřejňujeme v plném znění, jak nám byl zaslán do redakce.

 

Rády bychom představily činnost našeho spolku Kravál. Jelikož se k nám z různých stran dostávají zkreslené informace o našem fungování, považujeme za nutné je uvést na pravou míru.

Již třetím rokem užíváme prostory po bývalé lékárně. Místnosti byly dlouhou dobu nevyužity a dá se říci totálně vybydlené, a jelikož jsme se svým projektem otevřeného klubu a kavárny hledaly prostory na Suchdole, v Roztokách a okolí, toto místo se nám zdálo vhodné. Návrh využití prostor jsme předložily radnici a ta na základě našeho projektu vypsala výběrové řízení o nájem prostor. Toho jsme se, k našemu překvapení, zúčastnily pouze my – tedy prostory jsme získaly – za stejnou výši nájemného, jako měla lékárna, nebo další nájemci prostorů MČ.

Bylo ovšem nutné velmi investovat. MČ nemohla na vlastní náklady prostor opravit, ale slíbila slevu na nájemném, ve kterém zohlední naši investici. Nakonec bylo nutné investovat více, než se na počátku zdálo. Aby místo splňovalo legislativní podmínky pro provozování služeb pro veřejnost, bylo nutné udělat novou elektřinu, rozvody topení, vody, podlahy, okna, vybudovat hned 3 sociální zařízení, vzduchovou ventilaci, atd.). Vlastní náklady, které jsme vložily do rekonstrukce, se nakonec vyšplhaly na více jak 400 tisíc korun a několikaměsíční práci nás a našich známých, celkově jsme tedy zainvestovaly bezmála 600 tisíc.

MČ rozhodla, že nám sleví pouze nejnutnější náklady spojené s technickým zhodnocením budovy, necelých 300 tisíc. Určitě bychom byly vděčné za větší podporu vzhledem k tomu, že náš projekt má sloužit veřejnosti, a ne být výdělečný, ale riskly jsme to.

Sdružení Kravál od samého počátku neprovozuje pouze kavárnu, ale nabízí i jiné aktivity, které se neomezují pouze na prostory na radnici. Z výdělků kavárny a časem i ze získaných grantů (o které jsme mohly začít žádat až po roce fungování, protože je to pro všechny grantové žádosti podmínkou) financuje kulturní a společenské dění na Suchdole. Pohádky pro děti, divadelní představení, dílny, koncerty, ale také nabízí klub otevřený všem.

Každý, kdo přijde se zajímavým nápadem, nebo je začínajícím umělcem, chce předat vlastní zkušenost, zážitky, atp., si může v prostoru bezplatně uspořádat akci pro veřejnost – Kravál také z vlastních prostředků zajišťuje propagaci a organizaci akce a pokrytí provozních nákladů.  Mimo jiné se Kravál podílel na organizování společenských akcí na Suchdole (Drakiády, akce na Komunitní zahradě, Masopusty, Čertobraní, apod.).

Donesl se k nám dotaz, proč musí být vstupné na některé akce? Pořádání akcí z grantů vyžaduje spoluúčast ze vstupného. Nabídka profesionálních malých divadel není nikdy nižší než 3-5 tisíc za odehrané představení. Od plné kavárny, cca 25 diváků vybereme maximálně 1750,- Kč (vstupné u nás je maximálně 70,- Kč), často ale přijde pouze 5 diváků apod., ale honorář divadla, propagace, úklid kavárny a organizační práce stojí pořád stejně. Vstupné je tedy nutné, pokud takové akce na Suchdole chceme.

Vstupenka do kina v dnešní době stojí 140,- pro dítě, 190,- pro dospělého, víkendové představení v divadle Spejbla a Hurvínka stojí 190,- za osobu… a vzhledem k profesionalitě našich souborů je kvalita produkce srovnatelná.

Pokud se někdo přihlásí, že chce uspořádat akci pro veřejnost zdarma, nadšeně ho přivítáme. Mnohokrát za rok se ale takové akce u nás pořádají. Bohužel ne v takovém rozsahu, jak jsme na počátku doufaly. Většinou tedy musíme přistoupit na podmínky účinkujících – tedy zaplatit honorář. Provoz kavárny byl bohužel několikrát přerušen. Například kvůli rekonstrukci budovy MČ, poté kvůli krachující kavárně, která nebyla schopna se po uzavření znovu postavit na nohy a výdělek nedosahoval ani provozních nákladů. V této době u nás ale našel dočasné útočiště MK Rybička (leden – říjen 2016), o prázdninách zde proběhly příměstské tábory.

Kvůli spekulacím o našem fungování je nutné poukázat tedy na to, že nejsme nijak finančně podporovány MČ, naopak jsme několikrát my finančně podpořily akce pořádané MČ. Výše nájemného je uvedená ve smlouvě a veškeré dokumenty veřejné a volně k nahlédnutí. Mrzí nás, že naše konání vyvolává negativní diskuse, jelikož naší snahou je naopak zpříjemnit život všem obyvatelům Suchdola.

Do konce roku nás čeká ještě mnoho zajímavých akcí – Mikulášská spojená s koncertem, improvizační divadlo pro dospělé, hned 3 koncerty začínajících kapel a předvánoční čas zakončíme pohádkou pro děti. Přijďte se k nám podívat…

 

Za spolek Kravál Lucie Imlaufová a Šárka Urbanovská

 

(Odstavce redakce SN.)

Komentářů ( 29 )

  1. / OdpovědětDejvičan
    Po přečtení článku se mi do hlavy vkradla Nerudovská myšlenka Kam s ním...aneb proč děláme něco, do čeho se cpou peníze, neprosperuje to a využívá to jen úzká specifická skupina lidí?! To je jako by si vedení radnice udělalo klubovnu pro své příznivce, kterým je nutno přiřknout notnou dávku Češství. Česštví proto, že tento národ umí úžasně brečet a vybrečet si hodně i když se vlastně nemá tak špatně. To je tak, když se někdo s nadšením vrhne do práce a nedokáže si spočítat náklady, návratnost nákladů a spoustu dalších faktorů a potom brečí, že je ztrátový. Tak dle selského rozumu jsou dvě možnosti. Nedělat to a nebo víc makat a platit to ze svého. Pokud je nějaká třetí možnost....tak by mě velmi zajímala!!! Popravdě mi to přijde stejná Hujerovina jako obnova aleje do Horoměřic za nesmyslné peníze a nemá to hlavu ani patu. Zaráží mě, jak takovýto druh lidí(nadšenců) může vést obec a rozhodovat o dosti zásadních záležitostech. To je jako by nesvéprávný člověk chtěl dělat guvernéra ČNB. Opravdu mi občas zůstává rozum stát nad smýšlením určitého typu lidí, sluníčkových lidí. Takže paráda Suchdol má imitaci takové malé minikliniky kde neplatí žádná pravidla a nikdo není léčen, ale všem zúčastněným, je dobře.
    • / OdpovědětLucie Imlaufová
      Jsem ráda, že si nás hned umíte pěkně zařadit. Ano jsme kavárna v Praze, takže vlastně asi "pražská kavárna" a usmíváme se jako sluníčka, tak máte asi pravdu. Organizovat humanitní sbírky a být sociálním centrem nás ovšem zatím nenapadlo, tady pravdu nemáte. Ale k věci... Jde o to se rozhodnout, zda vůbec chceme jakoukoliv kulturu, podporovat začínající a amatérské umělce. Veškerá divadla v ČR jsou financovaná z nejrůznějších zdrojů, od sponzorů, z grantů a herci i přes to berou platy lehce nad minimální mzdu. Nevím, jestli by tedy herci měli platit ze svého za to, že mohou hrát, nebo ředitel divadla platit všem asi ze svých úspor, nebo nechápu, jak jste to myslel "ze svého". Krom toho nevýdělečné a dotované z různých zdrojů jsou, nejen na Suchdole, i veškeré volonočasové aktivity pro děti a mládež (včetně sportovních) atd. Jinak já ani má kolegyně opravdu obec nevedeme, ani nejsme nijak politicky činné, dokonce jsou naše vztahy s vedením obce spíše normální, než zvlášť vřelé. A kdybyste četl pořádně, možná by vám došlo, že na našem projektu obec, krom toho, že nám pronajali prostor, vůbec neparticipuje! Kultura vám asi není blízká, každý má právo se bavit dle svého, ale domnívám se, že kvalitní nekuřácká kavárna rozhodně nechce být využívána pouze specifickou skupinou lidí - a to ani naše. Možná se někdy přijďte podívat, ať můžete soudit dle skutečnosti a ne na základě averze vůči vedení města...
      • / OdpovědětIng. Petr Hasnedl
        Milá Lucie, poprosím vás aby jste uváděla pravdivé informace a ne pouze vaše domněnky a subjektivní pocity. Pokud vám kavárna vydělává, tak proč chcete být dotování od radnice a ostatních sponzorů. To pak postrádá smysl nemyslíte. To je asi jako, když na horách nebyl sníh a majitelé středisek chtěli kompenzaci za špatnou sezonu. A můžete mi prosím říci co stálo 300. tis na rekonstrukci? A můžete mi ještě vysvětlit, kde a komu majitel nemovitosti snižuje nájem komerčních prostor a částku, kterou stála rekonstrukce? Já mám pocit, že ve smluvních podmínkách je to trochu jinak. Víte já si myslím, že vy nemít svého manžela v SOS, tak už tu kavárnu dávno neprovozujete. Ale asi to máte blíž domů z této ´´práce´´. A místo vynakládání financí na kulturu dotujete tuto černou díru na peníze a msto aby to sloužilo pro děti a jejich matky, tam pořádáte bezduché opilecké zpívánky. Takto si opravdu představuje fungování těchto institucí ta duševně mdlá část české společnosti. Krásný den
        • / OdpovědětLucie Imlaufová
          Uvádím pravdivé informace. Radnice nás nedotuje, peníze z grantů jdou na kulturu, vše je transparentní... Jen se zkuste podívat, kolik akcí a jakých se u nás koná. Ale za to se zodpovídáme tomu, kdo nám grant poskytuje, ne vám. Do prostor jsme s kolegyní investovaly dvojnásobek, než uvádíte - podlahy, elektřina, topení, voda, nová skla, toalety, atd. Odhad projektanta byl dokonce 800 tisíc - stavba částečně svépomocí. Bylo to neobývatelné a nefukční místo, můžete se předvědčit na fotkách, které máme na webu. Ano a je běžné, že pronajímatel buď pronajme funkční prostory, nebo nutné investice zohlední v nájmu/přispěje atp. Projekt byl můj a mé kolegyně bez ohledu na to, kdo je čí manžel, to s tím ale vůbec nesouvisí, ani to, jak to máme daleko z domu, jakou práci děláme, kolik VŠ máme... Nevím, kde se ve vás bere tahle zášť, proč máte zapotřebí někoho takhle poškozovat a drbat na základě nepodložených chybných dedukcí. Ale kdo chtěl, tak pochopil, kdo ne, tak stejně nepochopí - už nic dalšího vysvětlovat nebudu.
    • / OdpovědětDobrý člověk
      Jste Dejvičan, ne Suchdolák, proto nemáte dostatek informací a reagujete nesmyslně. Kravál přináší spoustu skvělých věcí pro suchdolské kulturní dění, kdybyste tu žil, tak byste to věděl. Vaše otázka: Co vede lidi k tomu, aby cpali peníze do něčeho co neprosperuje ( ale využívá to spousta lidí ) je určitě pro mnohé lidi jako vy k nepochopení. Proč ty lidi z toho spolku vpodstatě zadarmo a ve svém volném čase dělají spoustu aktivit pro své spoluobčany? Protože nejsou všichni jako vy a nemyslí jen na svůj prvoplánový zisk, jsou i lidé kteří dělají věci pro druhé a tak tomu naštěstí, zaplatpanbu na Suchdole je.
  2. / OdpovědětIvan Vavřík
    Vážená paní Imlaufová, vy skutečně bez uzardění používáte komerční prostor za měsíční nájem cca 779,20 Kč měsíčně, když pivo u Vás stojí 35,- Kč espresso 35 Kč? To se musí všichni automaticky naštvat, ti co platí nájmy v obecních bytech a jiní co mají krámy, kavárny a kanceláře na Suchdole. Když naproti na náměstí stojí nájem komerčních prostor o výměře 21m2 deset tisíc Kč měsíčně. Podle tohoto propočtu vy máte platit za 72 m2 cca 30- 35 tisíc Kč měsíčně. Jen at to Suchdolští občané všichni vědí , kolik platíte za komerční kavárnu. To,že tam čas od času uděláte vystoupení a vyberete 120- 150 Kč za osobu je nestoudné. Že se nestydíte vůbec na něco si stěžovat, kdy Vás dotuje Suchdolská radnice , kde je Váš manžel zastupitelem a jistě má vliv i náš nestoudně minimální nájem. Občané Suchdola tak ročně přichází v rozpočtu o cca 360 až 400 tisíc korun, které by mohly být z rozpočtu použity na veřejné účely a ne na provozování komerční kavárny Kravál na větvi. Nebo stále duchovně žijete v komunismu, že se nestydíte? Já si myslím, že z toho bude pěkný kravál na Suchdole až se toto normální Suchdoláci dozví.
    • / OdpovědětLucie Imlaufová
      Vážený pane Vavříku, už jsem bezmocná proti dalšímu a dalšímu napadání, především, když lžete a zkreslujete informace. Přečtěte si, prosím, jak je to s nájmem, ale i s výší vstupného. Také že nejde o komerční kavárnu, ani že nás nikdo nedotuje, ani že manžel s tím nemá nic společného... Je únavné stále dokola to vysvětlovat. Chápu, že jste si z nás s "opozicí" udělali další kauzu, při které se snažíte nachytat vedení MČ při něčem špatném, ale laskavě nás z toho vynechte, protože my jednáme poctivě. Můžete spíše navrhnout nějaké řešení, co si tak představujete, aby se stalo? Abychom darovaly MČ prostor, který jsme za vlastní prostředky rekonstruovaly? Víte, že by šlo o neoprávněné obohacení MČ a porušení smlouvy a musely bychom se bránit u soudu? Nebo abychom platily 30 tisíc za kavárnu pro cca 20 lidí a klubovnu, kterou každý může využít zdarma? A když tolik nestojí ani nájmy v centru Prahy? Proč jste se neozval před skoro 4 lety, že takový prostor na Suchdole nechcete a snažíte se nás poškozovat teď?
    • / OdpovědětDobrý člověk
      Možná by jste měl pane Vavřík veřejně slíbit, že řekněme v nějaké dohledné době, řekněme době tří měsíců seženete nájemce, který zaplatí za nájem prostor Kraválu 35000,- měsíčne, pokud ne jste lhář , ale vy to asi víte, že jste lhář, protože o ten prostor nebyl zájem ani za 4000,- / měsíc a nikdy nic takového neslíbíte jen fabulujete s nefakty ... Cena se holt odvíjí od nabídky a poptávky....Kde jste byl a co jste dělal, když se lékárna přestěhovala z těchto výhodných podmínek v lůně úřadu do jiných prostor a proč to vlastně udělala? Protože jiné prostory na suchdolském náměstí byli levnější? Tedy méně než těch vašich deset tisíc o kterých tady kňouráte? Asi levnější než těch 700kč/m/rok ....takže jak to je s těma nájmama najednou? Ha ! Jedna vlaštovička jaro nedělá....Je jen dobře, že byl prostor nějak obhospodařen a to s nejmenšími možnými náklady městu. Naopak, působení neziskové organizace, obohacující veřejné dění je pozitivní externalitou o kterou by se každé město mělo starat ... a zaplaťpánbuh za současné vedení. ...Sleduju tu diskuzi jen z povzdálí, ale přijde mě že máte nějakou hořkost na srdci, kterou nedokážete spolknout, možná vás štve, že se něco dobrého buduje, doufám, že takových lidí bude ve veřejném životě co nejméně, ale třeba změníte své negativní myšlení v pozitivní. To vám přeji.
      • / OdpovědětVavřík
        Vážený Dobrý člověče, který jsi asi jenom dobrý, ale trochu slaboduchý, buď nemáte dostatek inteligence, nebo by jste si měl zopakovat Základní školu, neboť neumíte ani česky skloňovat a gramaticky psát, natož počítat. Doporučuji Dobrému člověku, aby se radši věnoval svému domácímu rozpočtu, aby nezkrachoval při nákupu základních potravin a nepletl se do věcí, na které jeho mdlý rozum nestačí.
        • / OdpovědětDobrý člověk
          Sorry jako pane Vavříku, ale to není moc dobrá odpověď občanovi, který se ptá. A to jste zastupitel ke všemu. Vzhledem k tomu, že jste dotaz nezodpověděl jsou jenom dvě možnosti, buď 1, odpovědět nedokážete a vyhýbáte se jí nařčením mě ze slaboduchosti, což si já o vás napsat nemůžu dovolit, byl bych zcenzurován a příspěvek by se neotiskl. 2, odpovědět nechcete, protože víte, že nemáte pravdu. Otázka je stále ložená. Propočty mám dobré. 700kč/m2/rok dělá za 70m2 asi 49000,- tedy zhruba 4000,-/měsíc , dle vás komerční tržní nájem prostor je 30000,- -35000,- viz výše,nejde mě na rozum, že se z těch prostor lékárna odstěhovala do jiných prostor, kde platí dle vašich propočtů minimálně desetkrát víc? Ledaže by prostory byli nevyhovující, nebo tržní výše nájmů v oblasti není taková. Ukazovat výši nájmů na jediné nabídce v oblasti je nesmysl, ale chápu, že nejste odborník. Každopádně je to strašení veřejnosti.
  3. / OdpovědětIvan Vavřík
    Vážená paní Imlaufová, rozhodně si odpusťte to obviňování ze lží a přiznejte, že máte komerční kavárnu za nájem 799,20 Kč za měsíc. Pokud nežijete mimo realitu, tak se podívejte na nájmy. Mimo centrum například ve Vokovicích 76 M 2 za 20 900 měsíčně a například v centru, na které se odvoláváte viz 51 metrů čtverečních za 43 000,- Kč. I pronájem 70 m2 bytu na Suchdole stojí v průměru 12 000,- měsíčně. To až se dozví normální lidi co platí normální nájem, tak to jsem zvědav, jak budou řvát a dělat kravál na Větvi Hlavně že vy jste poctivá a obecní pokladna ročně přichází o 300 000,- které by mohla použít na bohulibé věci a vy si sedíte v teple dotované kavárny na hlavním náměstí na Suchdole a skoro nic za to neplatíte. To je klídek? co? to by chtěli všichni tento komunismus. Viz realitní nabídky 100 m2, Praha 1, Staré Město, ulice: Malá Štupartská - Nebytové prostory 16 € /m2 /měsíc + popl. 4 EUR/m2 což jest 43 tisíc za měsíc 76 m2, Praha 6, Vokovice, ulice: Lužná - Nebytové prostory 275 Kč /m2 /měsíc + což jest 20 900 za měsíc Pronájem komerční, 70 m2, Praha 11, Chodov, ulice: Roztylská 250 Kč /m2 /měsíc což jest 17 500 za měsíc Pronájem komerční, 51 m2, Praha 1, Nové Město, ulice: Opletalova 850 Kč /m2 /měsíc což jest 43 000 za měsíc A kde máte faktury za ty rekonstrukce a zhodnocení? doložte to a já si zkontroluji na finančním úřadě, že skutečně to ty firmy zdanily, co jste jim "vyplatily". Jo máte skutečně těžké... Moc Vás lituji, že za těch 799,20 měsíčně tam tak dřete a prodáváte pivo a kávu.
    • / OdpovědětMartin Honsa
      Děkujeme pane Vavříku, že Suchdol cenově srovnáváte s Vokovicemi. Každý kdo na Suchdole kdy prodával nemovitost by stejné ceny uvítal, protože by si napakoval kapsy. Pravda je ale úplně jinde a ceny také.
      • / OdpovědětIng. arch. Ivan Vavřík
        Pane Honso, vy jste zoufalec, nesrovnávám ceny Vokovic a Suchdola, ale například ceny nájmů v obecních bytech na Suchdole a komerční kavárny na radnici na hlavním náměstí na Suchdole. Jak je možné, že na Suchdole za obecní byt 70 m2 zaplatíte 12 000,- měsíčně a za komerční kavárnu ženy pana zastupitele za SOS pana Imlaufa 779,- Kč za měsíc. Což dotujeme z našich peněz, neboť v rozpočtu není cca 300 000,- ročně, které by bylo možné použít na kulturu a sport. Jste mimo problém a mluvíte z cesty.
  4. / OdpovědětIvan Vavřík
    Vážená paní Imlaufová, jasně řekněte, kde lžu. Dejte jasné důkazy. Já je dal ve formě nájmů v okolí. A řekl jsem jaký je váš nájem za komerční kavárnu (799,20 Kč za měsíc). Pokud nedokážete že lžu, tak se mi asi budete muset omluvit.
    • / OdpovědětŠárka Urbanovská
      Pokud tedy chcete důkazy, zde je příklad z Roztoky, jde o nebytový prostor města Roztoky, kde se nachází obchod či hospoda: "Město Roztoky nabízí k pronájmu nebytový prostor č. 103 (o výměře 42,6 m2) v č. p. 21 v ulici Nádražní. Vyvolávací cena nájemného je stanovena na 500 Kč/m2/rok + poplatky za služby". Myslím, že nájmy a ceny nemovitostí na Suchdole a v Roztokách se dají poměřovat. Vyvolávací cena na prostor, kde nyní fungujeme byla 700 Kč/m2/rok. Nikdo jiný o prostor neprojevil zájem, a tak jsme ho získali. Nemyslíte, že je to pro město i občany lepší než aby byl stále prázdný? Chtěl jste důkaz......tady tedy je!
      • / OdpovědětIng. Petr Hasnedl
        Vážená paní Imlaufová. Shodou okolností vím, kde je tento prostor a je to bývalý klub Bizzare. Je to opravdu nepěkná budova ve špatném stavu. Chcete mi říci, že tento prostor máte odvahu srovnávat s prostorem v budově radnice MČ? Pokud vám toto přijde jako adekvátní argument a pokus o obhajobu, tak to opravdu asi vypovídá o vašem duševním stavu a absolutní zmatenosti a nereálného úsudku. Opravdu se divím, že toto myslíte vážně!!! A nebo to je jen špatný vtip? Opravdu mě zaráží že lidé jako vy podnikají...pak se nedivím, že to všude vypadá jak vypadá.....aneb proboha to snad nemyslíte vážně. PS. jediné nelegální věci zde provádíte vy a ještě se k nim veřejně přiznáte. Mám vaše přiznání zkopírované a opravdu jste člověk co mě hodně ale hodně baví a občas si říkám, že to nemůžete myslet vážně. Ale bohužel myslíte. Tak se těším na ten ´´Kravál´´
        • / OdpovědětŠárka Urbanovská
          Vážený pane, ano, dovoluji si srovnávat tento prostor s prostorem na radnici. V době před čtyřmi lety vypadal totiž velmi uboze. Chyběly podlahy, soc. zázemí, elektrika byla nevyhovující...a celý prostor byl vybydlený a absolutně by neprošel jakoukoli revizí a hygienickou kontrolou. Město nemělo prostředky na zajištění prostoru a prostor by zůstal tedy prázdný dál. Nikdo další se ve výběrovém řízení nepřihlásil, ani nikdy dřív neměl o prostor zájem. Uznání investice v takových případech je běžnou praxí. Není na tom nic zvláštního ani lidsky ani právně. Takže ano, mohu tyto prostory srovnávat.......takže pokud město Roztoky vyhlásí vyvolávací cenu 500/m2.....za porstor komerční.......a Suchdol 700/m2 za prostor pro občanské aktivity s kavárnou, považuji to za stovnatelné. Pokusím se pro představu najít nějaké fotografie, jak to tam vypadalo, když jsme prostor přebírali. Také by mě zajímalo, na jakých akcích jste u nás byl že si je dovolujete hodnotit. Děkuji, Šárka Urbanovská
        • / OdpovědětŠárka Urbanovská
          Zde několik fotek z první návštěvy.......pokud bychom měli předávat prostor ve stejném stavu jako při přebírání - což je běžná praxe.....museli bychom se opět velmi zapotit, abychom se tomu přiblížili. https://www.facebook.com/pg/kravalnavetvi/photos/?tab=album&album_id=328839077259814
          • / Ivan Vavřík
            Tak to je podle Vás vybydlený prostor? to si děláte legraci ? Prosím Vás už si přestaňte z občanů dělat legraci. Já jsem dělal vinárny a kavárny ze sklepů, kde to bylo vybydlené. Toto co ukazujete jsou stavebně normální zachovalé prostory, které stačilo doplnit infrastrukturou za pár tisíc. Opravdu každý, kdo něco budoval, tak se vašemu naříkaní vysměje. A platit potom nájem 779,20 Kč za měsíc za komerční kavárnu to je další výsměch všem, kdo normálně pracují a podnikají.
    • / OdpovědětLucie Imlaufová
      Dobrý den, omluva by měla zaznít, ale od Vás: 1. akce u nás nejsou čas od času, ale pravidelně a vstupné se nikdy ani nepřiblížilo 120 - 150 Kč, pohybuje se od 0 (poslední měsíc min. 4x) do max. 70 Kč, důkazy jsou na webu, v každé Mozaice, na plakátech po Suchdole. 2. částka za nájem je mnohem vyšší (700 kč/metr/rok) + 20 tisíc zálohy + platby za elektřinu. Zpochybňování naší investice je jen váš problém! To, že bude zohledněna investice do prostor, bylo domluveno před podpisem smlouvy. Neměly jsme v úmyslu zainvestovat majetek městské části (můžete mi říct, proč bychom to proboha měly dělat a kdo to kdy udělal?) a město nemělo volné prostředky k tomu, aby prostor opravilo na vlastní náklady a posléze pronajalo "hotové k uživání". Kdybyste neměl zlý úmysl, ale zájem znát skutečnost, přečetl byste si, jak to s investicí bylo, faktury samozřejmě máme v účetnictví, ale MČ na ně nehleděla a uznala jen část investice, kterou vypočetl odborník. Ano, tady byste nás klidně mohl politovat, sleva přišla později než měla a jen částečná. 3. manžel neměl na radu MČ žádný vliv, neúčastnil se žádného jednání, politika s tím neměla vůbec nic společného. Jednání jsem na diktofon nenahrávala, k e-mailu vám heslo dávat nebudu, ale na rozdíl od Vás, jsme u toho s kolegyní byly a jen si nevymýšlíme nějaké nepravdy. A prostory naproti přes ulici se sice mohou nabízet za vyšší nájem, ale taky vidíte, že se zde střídají podniky i několikrát za rok, protože nájem jednoduše nejde utáhnout - tedy je nereálný a několik měsíců v roce je prostor bohužel opuštěný, tedy nájem nikdo neplatí... to jsou také smutná fakta. Snižovat se k osobním útokům, jako vy, nebudu. Nechce si svoje pravdy o druhých pro sebe, jejich zveřejňování je nejen neslušné, ale také nelegální.
  5. / OdpovědětŠárka Urbanovská
    Vážený pane Vavříku, dovolte, abych se také, jako členka a zakladatelka sdružení, vyjádřila k této bezpředmětné diskusi. Bude to stručné. 1. Prostor získal náš spolek v řádném výběrovém řízení. 2. Výši nájemného určila MČ. 3. Celou dobu nájmu zcela řádně plníme náplň smlouvy a platíme stanovený nájem. 4. Nemáme tedy nejmenší pochyby o tom, že děláme vše v souladu se zákonem i naším svědomím. 5. Je nám velice líto, že náš záměr Vám nečiní potěchu, ba naopak vás vede k pochybám. 6. Dle bodů uvedených výše to ale není náš problém, ale tedy problém Váš a těch, kteří nám to umožňují, obraťte se tedy na ně a nepoškozujte naše jméno. Děkuji a přeji hezké Vánoce, Šárka Urbanovská
  6. / OdpovědětIng. arch. Ivan Vavřík
    Vážená paní Urbanovská v prvních 6 bodech máte pravdu. Jenom Vás doplním o dalších 5 bodů (č. 7- č. 11) k dokreslení skutečné situace: bod 7. v nájemní smlouvě mezi Radnicí a Vámi, podepsanou starostou Hejlem je definováno v odst III. bod 5, že nájemce provede na vlastní náklady a vlastními silami úpravu nebytových prostor pro jiný účel užívání než je nyní zkolaudován bod 8. V odst. IV. cena za nájem a služby byla sjednána dohodou ve výši 700Kč/ m2/rok což jest 4 083,30 Kč za měsíc za 72 m2 plochy bod 9. Potom se "náhodou" objevil "posudek" ing. Bernarda, který "ocenil" Vaše náklady na úpravu prostor, které jste se předtím smluvně zavázaly provést na vlastní náklady a musely jste s tím počítat na 297 372,15 Kč. nic jste nedoložily fakturami bod 10. Potom jste "náhodou" požádali vedení radnice a pana Hejla o slevu nájemného na základě tohoto "posudku" aniž by jste předložily skutečné faktury za stavební práce (takových posudků Vám jako autorizovaná osoba můžu udělat stovky) bod 11. Potom "náhodou" Vám pronajímatel Radnice Mč Suchdol - pan Hejl snížil nájemné na umoření této "investice" o 81 % do roku 2020. Tím jste se dostali "náhodou" na jaksi neobvykle výhodné nájemné 799,20 Kč za měsíc. Čili moje závěrečná otázka pro občany Suchdola zní takto: Jak je možné, aby komerční prostor kavárny o rozměrech 72 m2 na hlavním náměstí v Suchdole platil takový nízký nájem 799,20 za měsíc, když nájem na Suchdolském náměstí v ostatních normálních provozovnách je v přepočtu na Vámi používané metry nájem cca 22-37 tisíc za měsíc. Není to náhodou tak trochu klubovna SOS a pana Hejla za peníze radnice, od které máte dotovaný nájem? O tyto peníze potom přechází ti normální občané Suchdola, kteří se s SOS nekamarádí. Protože v rozpočtu radnice je cca o 300 000,- ročně méně, a tyto prostředky by bylo možné použít na veřejné účely sloužící VŠEM OBČANŮM SUCHDOLA a ne jenom sdružení Kravál na Větvi. To jsou fakta a jenom fakta a paní Imlaufová je z toho zdrcená a obviňuje mě za lží.
  7. / OdpovědětIng. arch. Ivan Vavřík
    Aha, tak vy jste podepsaly smlouvu, v které je řečeno viz odst III. bod 5, že "nájemce provede na vlastní náklady a vlastními silami úpravu nebytových prostor pro jiný účel užívání než je nyní zkolaudován", ale již jste měly před podpisem smlouvy domluveno, že bude zohledněna investice do prostor. Tak proč jste podepisovali tu smlouvu, v které je řečeno, že to provedete na své náklady? A s kým jste to měli jmenovitě domluveno? To se na radnici jen tak s kamarády SOS a jejich manželkami domlouvá , že smlouva se hned změní ve Váš prospěch na úkor suchdolských občanů?
    • / OdpovědětLucie Imlaufová
      Podepsaly jsme s kolegyní smlouvu proto, že jsme prostor chtěly, podmínky byly stanoveny pronajímatelem - nic jiného nám nezbývalo a riskly jsme, že ústní domluva s radou bude platit. Plácejte si nesmysly o manželkách a kamarádech, veřejně o nás šiřte lži, když jste si nás tak vyhlídl, se zákeřným člověkem se nedá diskutovat...
      • / OdpovědětIng. Petr Hasnedl
        Víte milá paninko, myslíte si, že je běžné že se kdokoliv domluví na hubu s úřadem Prahy 6 a pak si to upečou i na papíře? Přijde vám to jako férové jednání vůči ostatním občanům. Přijde vám toto jako správné z právnického hlediska? Mě to přijde jako podvodné jednání vůči všem občanům, které v tomto státě platí daně. Přijde mi to jako podvod na všechny, kteří se snaží podnikat v rovném prostředí. Toto je asi jako kartelové dohody obchodníků. Mě toto přijde podivné z obou stran. Ale nejvíc mě zaráží, že máte tu drzost si to jít domluvit s panem starostou, který je zvyklý jednat svým jménem za celou obec a je mu ukradeno, že by toto mělo schválit zastupitelstvo a projít to řádným výběrovým řízením. Ale asi vám toto jednání přijde férové, stejně jako vstup do kavárny na akce a cena pronájmu. Vy generujete zisk a nebo jste ´´neziskovka´´, která žije z příspěvků. To je další bod co mě zaráží.
        • / OdpovědětOndřej Imlauf
          Milý pane inženýre, nemám nic proti jiným názorům, sice jsou postaveny na vodě, ale když vás to baví tak prosím, je to vaše vidění světa tak se tím bavte. Co ale odmítám je způsob vyjadřování, ktery používáte v komunikaci s mojí ženou, respektive s paní Urbanovskou.. Trocha slušného chování by neškodila.
          • / Ing. Petr Hasnedl
            Víte já si myslím, že na radnici něco hodně smrdí a to doslova. Víte ono tohle je případ pro právníka. Když se dohodnete dopředu s pronajímatelem veřejného prostoru na těžce podnákladové ceně a ještě si necháte proplatit zbytečnou rekonstrukci z veřejných peněz na kterých vy sedíte u MČ tak bych se na vašem místě od tohoto distancoval, protože tohle zavání korupcí a porušením zákona zcela jasným. A jestli máte tu drzost se ještě proti tomuto ošívat, tak se nebojte učiním právní kroky a příslušné postupy. Sám bych si přál aby toto jednání bylo prověřeno a zneužití pravomocí a porušení zákona při správě majetku řádně potrestáno. Když si chcete hrát s ohněm tak se můžete spálit. Ale od vás mě ta drzost nepřekvapuje stejně jako od všech členů SOS a jim podobných individuí. PS. pokud máte svobodu projevu a můžete věšel Tibetskou vlajku, tak já si můžu psát co chci...jsem vaším obrazem
  8. / OdpovědětIvan Vavřík
    Prosím Vás, co tady pořád kňouráte? Takových kaváren, čajoven a občerstvení jsem projektoval za posledních dvacet desítky. Všichni tito odvážlivci šli do vybydlených prostor a udělali z toho normální podniky a nikdo jim na nájmu neslevil ani korunu. Investice do zvelebení a rekonstrukce provozovny se totiž odepisují daňově. To, že vy jste si to dohodli z radnicí předem, že Vám stavební úpravy odpustí ve snížení nájmu, i když jste potom podepsaly smlouvu, že si prostory na své náklady zrekonstruujete tak jste udělali v podstatě za prvé finanční podvod a za druhé podvod NORMÁLNÍCH OBČANECH SUCHDOLA, protože ročně není v příjmech radnice cca 300 000,- Kč z nájmu kavárny Kravál na větvi, které by bylo možné použít jinak než v prospěch Vaší komerční ukňourané kavárny Kravál. Pokud jste četli Farmu zvířat od Orwella, tak jistě víte že šéf prase Napoleon říkal obyčejným zvířatům, že jsme si všichni rovni, ale my nahoře jsme si rovnější. Vy holt patříte do té skupiny rovnějších z party SOS, na rozdíl od ostatních obyvatel Suchdola, neboť Vás radnice vedená pane Hejlem dotuje na úkor nás ostatních obyvatel. Váš nájem za komerční kavárnu 779,20 Kč za měsíc je výsměch všem normálním podnikatelům a všem občanům Suchdola.

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna