Ilustrační foto

Na Kulaťáku se bruslí

Radnice na základě veřejné zakázky zakoupila venkovní ledové kluziště pro veřejnost. Nacházet se bude na travnatém prostoru na Vítězném náměstí. Kluziště bude za přítomnosti představitelů radnice slavnostně otevřeno v neděli 18. prosince od 17 hodin.

Praha 6 na základě veřejné zakázky zakoupila mobilní ledovou plochu o rozměrech 18 x 25 metrů. Ta byla instalována v bezprostřední blízkosti místa konání tradičních farmářských trhů na travnatém prostoru při Šolínově ulici přímo na dejvickém Vítězném náměstí.

„V Praze 6 jde o jedinečnou veřejnou ledovou plochu. Jsem přesvědčen, že bude obyvatele inspirovat k sportovnímu vyžití a setkávání se v samém srdci naší městské části,“ uvedl starosta Prahy 6 Ondřej Kolář.

Venkovní kluziště bude zdarma sloužit nejširší veřejnosti až do konce měsíce února vždy od 9 do 21 hodin. Jeho provozovatelem bude Dům dětí a mládeže Prahy 6. Na místě bude navíc k dispozici i půjčovna bruslí, školička bruslení či stánek s drobným občerstvením.

Prosazení nápadu na realizaci veřejného kluziště na „Kulaťáku“ připomínalo mnohdy přímo herkulovský úkol. Pokud nedojde k výpadku elektřiny či vody, od nedělního odpoledne bruslíme,“ doplnil radní Libor Bezděk, který je zodpovědný za oblast sportu a volného času.

Kluziště bude za účasti představitelů městské části a předních tuzemských sportovců slavnostně pokřtěno v neděli 18. prosince od 17 hodin. Pro návštěvníky bude připraven i pestrý doprovodný program sestávající mimo jiné z vystoupení krasobruslařů, ledních sochařů a působivé ohnivé show.

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna