Náměstek primátorky Prahy Petr Dolínek pro Suchdolské noviny: Pojďme o okruhu jednat

Hlavní město Praha je pro jednotlivé městské části především partnerem, který jim, např. pomocí nejrůznějších dotací, pomáhá řešit často palčivé problémy nákladnějšího charakteru. Od roku 2003 tak Praha poskytla Městské části Praha Suchdol finanční prostředky přesahující částku 100 milionů korun.

V roce 2016 pak dokonce rekordní sumu ve výši téměř 46 milionů korun, což je více, než za posledních 11 let dohromady. Nelze tedy v žádném případě říci, že by hlavní město na Suchdol zapomínalo a jakkoliv přehlíželo potřeby jejích obyvatel. Snažíme se poskytovat maximální možnou pomoc a podporu všem městských částem a tak neustále vylepšovat životní úroveň obyvatel Prahy jako celku.

 

Dostavba vnějšího okruhu je jedním z projektů, které je potřeba dokončit co nejrychleji

Bohužel musím konstatovat, že v rámci vztahů s vedením Městské části Praha-Suchdol neplatí pořekadlo „jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá.“ Investice realizované za prostředky města a jejích občanů vedení radnice vítá a samozřejmě se jimi i rádo chlubí, bohužel se ale stejně vstřícně nestaví k potřebám obyvatel Prahy.

Je více než jasné, že dostavba vnějšího okruhu je jedním z projektů, které je potřeba dokončit co nejrychleji. Zaslouží si ho zejména občané Prahy, kterým by výrazně ulehčil cestování do jednotlivých městských částí, a to včetně Suchdola, která nyní čelí nárůstu dopravy v důsledku otevření tunelu Blanka ale i občané např. Spořilova a dalších lokalit i celých městských částí, které díky absenci SZ části obchvatu čelí dnes a denně kolonám vozidel a i transitní dopravy.

Chtěl bych opět připomenout, že okruh dokončit musíme, a to nejlépe na základě diskuse a všestranného kompromisu. Bohužel neexistuje varianta, se kterou by byli všichni spokojeni, ale věřím, že jsme schopni najít takové řešení, aby dopady na kvalitu života obyvatel dotčených městských částí byly co nejmenší.  I proto bych znovu rád vyzval vedení suchdolské radnice, aby přestalo blokovat výstavbu u soudů a místo toho zasedlo ke kulatému stolu a pro své občany u něj vyjednalo ty nejlepší podmínky. Věřím, že stejně jako je Hlavní město Praha partnerem pro městské části, tak ani ony nebudou pouze natahovat ruku, ale zasadí se o rozumné řešení, které prospěje Praze a Pražanům.

 

Petr Dolínek, náměstek primátorky Prahy pro dopravu

Komentářů ( 3 )

  1. / Odpovědětzeman.ruda@seznam.cz
    Dobrý den. Dalo by se zveřejnit za co se utratilo 46 milionů za rok 2016, které dalo Hlavní město Praha Suchdolu podle pana Petra Dolínka. Třeba by to zajímalo občany Suchdola. Děkuji za odpověď. S pozdravem R. Zeman
  2. / OdpovědětIng. Petr Hasnedl
    Tak ono se stačí podívat na náklady na provoz radnice MČ P6- Suchdol a tok investic a bude vám to hned jasné. Vsadím se že více než polovina se ´´prožrala´´ jak je zvykem a kde nic tu nic. Třeba by se k tomu mohl vyjádřit pan starosta aby nám to osvětlil jak se jim ta jejich práce daří. Víte to že peníze přijdou je jedna več a jak se s nimi naloží věc druhá a té se popravdě dost bojím. Aneb, když chcete ze Suchdola vesnici, tak hlavně moc neinvestujte a když ano tak udělejte jeden rok kanalizaci, zasypejte ji, protože přípojky se budou kopat až další rok. Aneb zaplatíme dvakrát jednu práci co se dá udělat najednou. Tomu říkám efektivita
  3. / OdpovědětFrantišek Cinger
    Vážený pane Zemane. omlouvám se za maličko pozdní informaci, nicméně ze schválených téměř 46 miliónů korun by mělo byt letos realizováno několik staveb a zahájena příprava staveb dalších. Většinu pojme kanalizace na Budovci (plánováno 36,2 mil. Kč), která je připojena na trojskou čistírnu odpadních vod. Další část prostředků bude letos vyčleněna na rekonstrukci ulice Stržná, a to v úseku Otvovická – K Roztokům. Předpokládaný termín realizace obou staveb je srpen až říjen tohoto roku. Magistrátní odbor technické vybavenosti dále připravuje výběr zhotovitele na splaškovou kanalizaci v ulici Ke Kozím hřbetům, a to v úseku z návsi ke křižovatce s ulici Bažantní. Problémem této stavby bude zajištění objízdné trasy pro obsluhu ulic Bažantní, Ke Kozím hřbetům a U Kapličky. Ale žádná stavba se bez problémů neobejde. Když jde už o téma investic, tak se snad podaří v toužené větší spolupráci s magistrátem připravit projektové žádosti o dotaci připravovaného Operačního programu Životní prostředí ohledně splaškové kanalizace, které jsou na Budovci a v Horním Sedlci svedeny do čistírny v Roztokách. Ta je už delší čas na hraně své kapacity, navíc stavební aktivity v oblasti se nezastavují. Pro tuto akci by bylo možné žádat o „evropské finance“. V druhé polovině roku se ukáže, zda vše může dopadnout dobře a v roce 2018 po schválení žádosti by bylo možné pomýšlet na zahájení této nezbytné akce. František Cinger vedoucí redaktor Suchdolských novin

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna