Chystá se tento týden…

Váš trumf pro Suchdol – náš rozpočet

Zveme Vás na další setkání k participativnímu rozpočtu, které proběhne v pondělí 20. února 2017 od 19 hodin na radnici. Budeme diskutovat o návrzích do projektu.

 

KLAS – Flétnový koncert

Soubor Aulos pod vedením Evy Čadkové. V úterý 21. února od 15:00 hodin, radnice v Suchdole

 

Břevnovská hudební setkání

Nejmladší talenty v Břevnově – recitál dvou špičkových umělců nejmladší generace: Olga Šroubková (24) – housle, absolutní vítězka houslové soutěže v Gorizzii 2016 / Jan Čmejla (13)- klavír, 13 letý virtuoz již od 6 let hostující u předních orchestrů

Datum a místo konání: 21.02.2017, od 19:30 do 21:00, Tereziánský sál Břevnovského kláštera

Olga Šroubková začala hrát na housle ve 3 letech, absolvovala Hudební gymnázium Jana Nerudy a v současné době studuje na konzervatoři v Hannoveru, udělala konkurz do České filharmonie. Ohromným úspěchem je absolutní prvenství doplněné čtyřmi dalšími prvními cenami na mezinárodní houslové soutěži v italské Gorizzii v září 2016. Jeden z největších talentů z posledních let!

Také Jan Čmejla začal hrát na klavír ve třech letech a už v šesti letech předstoupil před publikum. Je všestranně talentovaný, v současné době studuje na Gymnáziu Jana Nerudy u prof. I. Klánského a také on má za sebou úspěchy v mezinárodních soutěžích, např. na soutěži J. Haydna ve Vídni (2012). V lednu 2016 okouzlil bezprostředním vystoupením ve Všechnopárty K. Šípa.

V jejich dvojrecitálu zazní díla J. S. Bacha, F. Chopina, W. A. Mozarta, A. Dvořáka a dalších. O. Šroubkovou doprovodí na klavír další představitel mladé generace Miroslav Sekera.

Po koncertě se uskuteční beseda s mladými umělci.

hodebni setkani

Suchdolský MASOPUST 2017

Masopustní veselí začne v sobotu 25. února od 13. hodiny na Suchdolském náměstí, průvod pak půjde kolem základní školy, Brandejsova statku až na Holý vrch, kde se setká s průvody z Roztok a Únětic. Náš suchdolský průvod zakončíme v areálu Starosuchdolské restaurace.

Program:
od 13 hodin – malování na obličej, zdobení masek
14:00 – Zahájení masopustu, doprovodný program
14:30 – Odchod průvodu směrem k základní škole M. Alše
14:45 – Program u ZŠ M. Alše
15:15 – Program na návsi před Brandejsovým statkem, koňáci
15:45 – Zakončení na zahradě Starosuchdolské restaurace – rej masek, vykoupení klíče, porcování klibny, masopustní hodovačka
16:20 – Odchod na Holý Vrch, setkání s průvody z Roztok a Únětic
17:30 – Starosuchdolská restaurace – masopustní veselí

Tak vzhůru na Holý vrch, kde tanec, muzika a pálenka čeká nás, brzo přijde čtyřicetidenní půst, proto je třeba posílit se a oslavit masopust!!! Letos jubilejní 20. ročník roztockého masopustu, velké cirkusové šapito s hostinou přímo na Holém Vrchu.

Těšíme se, že masopustní průvod podpoříte tradičně krásnými maskami, hudebními nástroji, řehtačkami, bubínky a dobrou náladou.

masopust202017

MASOPUST v Úněticích

v sobotu 25.února 2017

12.00 Sraz masek s muzikou u Lasíků
12.30  Mlýnská a Kozí ulice – pak přes lávku na Staré parcely
13.15 U Lip a Lesní
14.00 Pivovar – naražení masopustního speciálu
15.00 Svatý Jan
16.00 vyrazíme k Holému vrchu.
16.30 setkání s Roztockými a Suchdolskými
17.30 návrat do Únětic a večeře dle výběru U Lasíků (koláče slané i sladké, polévka,) v Pivovaru (guláš a polévka) a v Sokolovně (opékání buřtů na terase, polévka, sekaná a další).
15.00 až 20.30 – Masopustní zábava pro děti v sále Sokolovny. Relaxační a zábavné odpoledne pro rodiny s dětmi. Teplo, hudba, tanec, hry, občerstvení pro malé i velké. Vstup do sálu pro děti pouze v přezůvkách nebo teplých ponožkách.
19.00 v Pivovaru – Jazz Bluffers

Od 17.00 začne program v Maso šapitó na Žalově – ve vyhřívaném cirkusovém stanu se bude hrát kletzmer i jazz k tanci i poslechu až do ranních hodin

Bude se točit víno od BOHUSLAVA a ÚNĚTICKÉ PIVO, a letos opět i silný, polotmavý, masopustní bock

Těší se na Vás

Starosta, Medvěd, Smrtka, Klibna, muzikanti a další

2017_02_masopust_unetice_plakat

 

 

 

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna