Chystá se tento týden…

JMÉNA NA POMNÍKU – výstava z historii Suchdola

Městská část Praha-Suchdol u příležitosti udělení čestného občanství in memoriam 22 občanům uvedeným na suchdolském pomníku obětem 2. světové války připravila ve spolupráci s pány Josefem Jánským a Bohumilem Sommerem výstavu z historie Suchdola

Výstava je v Alšově kabinetu přístupna do 31. března 2017 v pracovní době radnice: PO, ST: 8.00-17.30, ÚT, ČT: 7.00-15.30, PÁ: 7.00-13.30 nebo po domluvě i jinak.

Další informace k udělení čestného občanství jsou na webu městské části v sekci „Čestní občané“ a k minulosti Suchdola se dozvíte více na webu: www.historiesuchdola.cz

jmena_pomnik

 

23. břevnovský masopustní průvod

Jako každý rok pořádá Spolek břevnovských živnostníků masopustní průvod. Na konci průvodu pravá česká zabijačka s hudbou a masopustní show.

Datum a místo konání: 28.02.2017, od 15:45, KC Kaštan, Bělohorská 150, Praha 6

Zveme Vás na tradiční 23.břevnovský masopustní průvod, který vyrazí Břevnovem v úterý 28.února 2017 a letos bude vycházet od křižovatky Bělohorská-Pod Královkou(u kredence). Sraz masek je v 15.45. V 16 hodin bude uděleno masopustní právo zástupcem MČ Praha 6 a průvod se vydá za náležitého veselí masek i ostatních občanů na svoji cestu po Bělohorské až ke KC Kaštan, kde bude pochována basa. Průvod doprovodí bubeníci a další hudebníci. Dorazí i kejklíř Vítek se svoji družinou a dlouhorukými Chudadly a další maškary.

Během průvodu bude pro masky připraveno malé občerstvení. Pro účastníky masopustního veselí bude u KC Kaštan připraveno zabijačkové občerstvení s posezením, hudbou a tancem. Čerstvé jitrničky, jelita, tlačenka, polévka, guláš, bramborové placky a spirálky, trdlo a jiné, samozřejmě pivo a teplé nápoje.

Deset nejkrásnějších (nejnápaditějších), dětských masek bude odměněno.

 Bubínky, řehtačky, trumpetky aj. s sebou.

Zveme srdečně všechny občany Prahy 6, školní mládež, rodiče s dětmi. Přijďte se mezi nás poveselit a pochlubit originálními maskami.

Přijďte, zaručeně se nebudete nudit.

V průvodu si můžete zakoupit vstupenky na Maškarní bál, který se koná v sobotu 4.března 2017 v Hotelu Pyramida.

masopust_brevnov

 

Galerie VILLA PELLÉ – program březen 2017

Pelle_brezen

 

 

 

 

 

 

 

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna