Osmá sezóna Farmářských trhů na Kulaťáku začíná v sobotu 4. března

Tradiční farmářské trhy na Kulaťáku patří dlouhodobě mezi největší a nejoblíbenější farmářské trhy. Navštěvuje je pravidelně pět až šest tisíc lidí nejen z Prahy 6, ale z celé Prahy a jejího blízkého okolí. Prodejci se na Kulaťák sjíždějí doslova z celé republiky.

 

Sortiment trhů je pečlivě vybírán a doplňován, o trhy se stará početný tým lidí, který oslovuje nové prodejce, sestavuje sortiment trhů, sleduje nové trendy, koncipuje doprovodné akce program, zajišťuje akce a chod dětského koutku a každý pátek trhy staví a v sobotu po trhu zase uklízí.

 

I v letošním roce chystají organizátoři opět několik novinek a zajímavých akcí, například rozšíří spolupráci s desítkami velvyslanectví, z nichž řada sídlí právě v Praze 6, v  sobotu 20. května proběhne druhý ročník Festivalu Ambasád. Ten v loňském roce zaznamenal obrovský úspěch mezi návštěvníky i samotnými diplomaty.

 

Malý farmář dětský koutek

Malá upoutávka proběhne již na jaře, kdy organizátoři připravují představení gastronomie ze Sultanátu Omán. Je to pro Českou republiku nová země, která zatím u nás nemá ambasádu, ale se kterou se nyní intenzivně rozvíjejí přátelské vztahy na mnoha úrovních. Na Kulaťáku se bude prezentovat farma Sheika Ziyada z městečka Barka s nejlepším ománským medem, svatební halvou a dalšími specialitami.

 

Letos se budou prodejci více střídat, šanci tak dostanou i nováčci a vznikající podniky, také z Prahy 6. Známí a oblíbení prodejci ale na trhu zůstanou. Na každém trhu je živá muziku, která dodá tu pravou atmosféru, pro děti v rámci projektu Malý farmář dětský koutek.

 

trhyŠkola vaření pod širým nebem

Dalším tahákem bude škola vaření pod širým nebem, která doplní již tak širokou nabídku farmářského menu. Stánků s občerstvení jsou na trhu již dvě desítky a organizátoři budou hledat další možnosti, jak vyzkoušet chutě a vůně dálek například prezentací zajímavých národních kuchyní. První možnost připravit menu sami bude právě na prvním trhu 4. března. Připravovat se budou čínské plněné knedlíčky dim sum pod vedením zkušeného kuchaře z TamarindTree.

Od samého počátku je na dejvickém trhu vždy několik stánků s charitou, organizátoři dlouhodobě podporují zejména organizace sídlící na Praze 6, například s Domovem svaté Rodiny, který poskytuje celoroční pobytové služby lidem s postižením a nabídku běžných příležitostí k sociálnímu začleňování. Dále s Dílnou Eliáš, ve které lidé s mentálním nebo fyzickým postižením rozvíjejí pracovní a sociální dovednosti v rámci keramické dílny.

 

Farmářské trhy na Kulaťáku dlouhodobě spolupracují také například s projektem Dobroty s příběhem, který nabízí pracovní terapii lidí s mentálním postižením v sociálně-terapeutické dílně na Slapech.

 

Pořadatelé v  Dejvicích také hledí na své okolí, pro návštěvníky a prodejce je zajištěna možnost třídit odpad a osvěta v této oblasti. 

 

Farmářské trhy na Kulaťáku se konají každou sobotu od 8 do 14 hodin.

 

Zdroj: Praha 6

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna