Lidé chtějí na Vítězném náměstí i vodní prvky

Největší podporu na veřejném setkání k plánované přeměně Vítězného náměstí získaly vodní prvky, multikino a možnost úrovňového přecházení Evropské. Cílem změn je vytvořit ze současné rušné křižovatky náměstí, jež bude sloužit jako přirozené centrum dění.

 

„Samozřejmě že se dopravnímu uzlu nevyhneme, ale plocha má sloužit také pro potřeby Prahy 6 a jejích obyvatel. Náměstí má obrovskou nevyužitou plochu, jak po obvodu, tak v centru, a je tu velký potenciál ji využít jako lokální centrum,“ konstatovala náměstkyně primátorky Petra Kolínská (SZ) s tím, že současná velká křižovatka se záhony tuto funkci rozhodně neplní a pro lokální potřeby funguje jen zhruba čtvrtina náměstí.
Hlavní město a dejvická radnice v současné době chystají společně urbanistickou soutěž na celkové řešení rekonstrukce jednoho z největších pražských náměstí. Za největší problém obec považuje nevhodně umístěné výstupy z metra. Myslí si, že situaci by hodně pomohly výstupy prodloužené do nejdůležitějších směrů.

 

„Kdybych byl hodně velký optimista, změny se začnou realizovat v roce 2020, kdy se bude slavit sté výročí náměstí,“ řekl Právu minulý týden zástupce starosty Prahy 6 Martin Polách (ANO).

 

Zdroj: Právo

 

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna