Doprava na Kladensku se od června zapojí do pražského systému

Hromadná doprava na Kladensku se od června zapojí do systému Pražské hromadné dopravy (PID). Zatím do tohoto systému patří jen část spojů v regionu, další bude hejtmanství průběžně přidávat.
Postupně chce mít hejtmanství do konce roku 2018 integrovanou veškerou dopravu ve Středočeském kraji, uvedl to krajský radní pro dopravu František Petrtýl.

Lidé z Kladenska tak budou moci cestovat na jednu jízdenku po Praze i v jejím okolí. Řada lidí ušetří na jízdném, obecně bude cestování hromadnou dopravou jednodušší a přehlednější.
Integrace Kladenska měla původně začít už v červenci loňského roku. Důvodem odkladu bylo mimo jiné velké množství legislativních kroků a velký rozsah integrace. Do systému Pražské integrované dopravy už patří řada linek, například na Mělnicku, Praze-západ nebo Praze-východ.

 

V plánu je kromě toho také posílení železniční dopravy ve středních Čechách, a to od letošního prosince. Nyní hejtmanství jedná s jednotlivými obcemi a zjišťuje poptávku po posílení či doplnění spojů.
Podle předběžných informací by mohly být například posíleny spoje mezi Kladnem a Kralupy nad Vltavou.

„Ve Středočeském kraji nastal opravdu pozitivní jev, že lidé se vracejí do prostředků hromadné dopravy,“ uvedl radní Petrtýl.
Podle jeho vyjádření je proto potřeba zvýšit počet spojů a samozřejmě také rozšířit jejich kapacitu.

 

Zdroj: Právo

 

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna