Roztoky u Prahy

Roztoky uvažují o obchvatu, chystají setkání s okolními obcemi

Město Roztoky u Prahy uvažují o obchvatu a chystají kvůli tomu setkání s okolními obcemi. Jeho možnou trasu chtějí zanést do připravovaného územního plánu. V posledních letech ve městě výrazně zesílila automobilová doprava.

„Uvidíme na základě jednotlivých stanovisek, jestli to do těch územně-plánovacích podkladů zaneseme,“ řekl starosta Roztok Jan Jakob (TOP 09).

„Město navrhuje jako možné řešení novou trasu mezi Suchdolem směrem do Kralup nad Vltavou bez průjezdu obcí Únětice, Černý Vůl, Úholičky a Velké Přílepy.“

Podle starosty by kvůli dlouhodobému plánování bylo zanesení trasy do podkladů dobré. Musí s tím ale souhlasit i ostatní obce a při rozvoji s trasou silnice také počítat.

Roztoky v uplynulých týdnech oslovily okolní obce s jedním z návrhů a požádaly je o stanovisko.

„Jsme si až příliš dobře vědomi budoucích rizik a intenzity tranzitní dopravy přes Únětice (zvláště při havarijních situacích), ale navržená trasa je v kolizi jednak se stávající zástavbou v katastru obce a jednak s regionálním biokoridorem,“ reagoval na podnět Roztok starosta Únětic Vladimír Vytiska.

Roztoky chtějí vhodnou variantu obchvatu dál projednávat, součástí územního plánování je i řešení prognózy dopravy pro dalších zhruba deset let.

Zdroj: melnicky.denik.cz

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna