Výstavba kanalizace na Kamýcké, na Budovci a v Sedlci i rekonstrukce Kamýcké bude vyžadovat trpělivost Suchdoláků

Od 10. května až do října bude pokračovat výstavba kanalizace na Budovci a Sedlci a zvlášť na Kamýcké ulici od akcízu k Brandejsovu náměstí, navíc od poloviny června do září bude rovněž probíhat rekonstrukce vozovky a vůbec ulice Kamýcké od Brandejsova náměstí po ulici Dvorskou, kterou plánuje Technická správa komunikací. Všechny tyto akce si vyžádají výrazné dopravní změny a Suchdoláci se budou muset obrnit trpělivostí.

 

Podmínkou zahájení výstavby kanalizace na ulici Kamýcké od 10. května je dokončení kanalizace na rozmezí ulic Suchdolské, Na vrchmezí a Osvobození. Jestliže bude provedeno do té doby, nastoupí razantní změny v dopravním systému právě na Kamýcké a Suchdolské ulici i jinde.

 

Kamýcká od akcízu obousměrně jen pro autobusy

Výkopy pro kanalizaci v úseku od akcízu k Brandejsovu náměstí při pravé částí vozovky si vyžadují omezení provozu. Ten bude vyhrazen jen pro autobusy linek 107 a147, protože od rekonstrukce Kamýcké ulice od konce Brandejsova náměstí po ulici Dvorskou bude147 přes Internacionální končit u základní školy.

Bude proto opět zprovozněna zastávka č. 147 Zemědělská univerzita na začátku Brandejsova náměstí, před obchodem Power print. Jakmile začne na tomto úseku provoz pouze autobusů, má být zajištěno jejich vyhýbání, aby tudy mohl probíhat provoz MHD do Prahy i z Prahy.

 

Objíždění ulicemi Suchdolskou, Internacionální a K Horoměřicům

To vše znamená, že automobilový a motocyklový provoz přes Suchdol nebude možný jako dosud po Kamýcké ulici, ale z Prahy bude převeden od akcízu doprava po Suchdolské ulici přes Internacionální, přes Brandejsovo náměstí ulicemi K Horoměřicům, Kosovou a před benzínkou zpět na Kamýckou.

 

Provoz do Prahy ze směru od Kozích hřbetů bude za prodejnou Elmet zahýbat doprava do Kosovy ulice, přes K Horoměřicům, ulici Internacionální, Suchdolskou a u akcízu opět na Kamýckou dolů k Vltavě.

Jistě se najdou řidiči, kteří využijí i jiné ulice v obou směrech. Může se to týkat například ulic Gagarinovy, Ke stavebninám, Vysokoškolské nebo U Kruhovky. Proto se uvažuje o zákazu stání vozidel třeba U Kruhovky, kterým bude umožněno parkovat v blízkém areálu ČZU.

DSC03383

 

 

Nyní probíhá oprava vozovky u nově stavěného bytového domu naproti bazénu ČZU, která dlouhodobě poklesala. Dá se očekávat, že provoz tímto směrem bude intenzivnější, než nyní.

 

 

 

 

MČ Praha-Suchdol usiluje o to, aby byl zakázán vjezd nákladním automobilům nad 6 tun, které by musely jezdit z Prahy přes Roztoky a do Prahy nejspíš přes Horoměřice a Nebušice. Což ovšem limituje probíhající výstavba kruhového objezdu před Přední Kopaninou na křižovatce před sochou sv. Václava, tedy ulic Hrdinů, Tuchoměřická a K Tuchoměřicům. Jak vše dopadne, se teprve ukáže.

 

Postupné uzavírání a otvírání

V rámci rekonstrukce Kamýcké ulice od konce Brandejsova náměstí a ulice Olšová bude v rámci stavby vybudován nový přechod pro chodce k zastávce Výhledské náměstí a přechody u Stehlíkovy a Dvorské budou nově nasvíceny. V úseku od Dvorské po hranici Prahy bude po odfrézování položen nový asfaltový povrch.

Během stavby budou jednotlivé úseky této komunikace postupně úplně uzavřeny, objízdné trasy vyhrazené pouze pro osobní auta, které bude, jak jsme již uvedli, nutno vést po souběžných komunikacích přes Výhledy a Starý Suchdol.

V případě směru z Prahy, který bude veden Suchdolskou ulicí přes ulice Pod rybníčkem a Dvorská.

Jak už bylo řečeno, linka 147 zamíří z Brandejsova náměstí po lince 107 ke škole. Výhledy bude obsluhovat v kratším intervalu jen linka 160.

 

Jámy na Brandejsově náměstí

S výstavbou kanalizace a s rekonstrukcí Kamýcké ulice nesouvisí budoucí aktivita na Brandejsově náměstí, kde vzniknou až dvanáctimetrové jámy. V té hloubce budou vedeny budoucí spojovací linky.

DSC03324

Foto: redakce SN

Váš komentář ( 1 )

  1. / OdpovědětIng. Petr Hasnedl
    Však ono to nějak dopadne, ale přestavbu chtělo předci ŘSD....takže to celé rozkopeme a těch 60tis. aut co jezdí denně přes Suchdol to bude projíždět jak? Ono by stačilo, kdyby byl už postavený obchvat a nikoho by tohle pak neomezovalo. Já jen doufám, že všichni dotčení touhle stavbou to vedení radnice spočítají u voleb. Aneb děkuji za perfektní hodinové kolony do Dejvic...škoda, že vedení radnice nejezdí taky autem do Prace či do Prahy aby pochopilo jaké to pro lidi je (maminky s dětmi a pod.).....Díky radnice

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna