V Praze se poprvé setkaly dva Airbusy A380. Jeden tu uvázl kvůli blesku

Poprvé v historii se na pražském Letišti Václava Havla sešly zároveň dva obří stroje Airbus A380 společnosti Emirates. Když do prvního v sobotu odpoledne udeřil blesk, musel pro pasažéry z Londýna přiletět náhradní spoj, rovněž A380.

 

Poprvé v historii se v sobotu na pražském letišti objevily dva Airbusy A380 současně (29. 4. 2107.)

„Původní stroj musel kvůli zásahu bleskem zůstat na zemi k opravě, společnost proto poslala náhradní letoun. Ten přiletěl prázdný z Londýna,“ informuje server Planes.cz.

 

V souvislosti s úderem blesku nenastaly zřejmě vážné komplikace, neboť společnost Emirates pražskému letišti nenahlásila mimořádnou událost a nezasahovali ani hasiči.

 

„Přiletěla standardní linka ve standardní čas a nebyla vyžádána žádná asistence našich hasičů nebo vyžádána nějaká mimořádná událost. Víme ale, že místo spojem, který měl odletět v 15:55, pasažéři odlétali až později večer před desátou hodinou náhradním strojem,“ uvedla mluvčí letiště Marika Janoušková.

 

Informaci, že za potíže letadla může úder blesku, však uváděli i pasažéři daného letu na Twitteru.

 

Širokotrupý letoun vyráběný evropskou společností Airbus S.A.S. je největším dopravním letadlem světa. Po světě zatím létá asi dvě stě dvoupatrových airbusů, největší část z nich má ve flotile dubajský dopravce Emirates.

 

Zdroj: iDnes.cz, foto: Ondřej Laurin, Planes.cz

 

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna