Netradiční sportovní závod Koloběh ČZU 2017 nabídnul přátelskou atmosféru a nádhernou trať

V úterý 30. 5. 2017 se na půdě České zemědělské univerzity konal první ročník cyklisticko běžecké akce Koloběh ČZU 2017. Koloběh je tandemový závod dvojic (muž a žena), kdy vždy jeden běží a druhý jede na kole. Podmínkou bylo, že se dvojice nesměla od sebe vzdálit více než na dohled a na zhruba dvacetikilometrové trati musel každý z dvojice uběhnout alespoň 5 km.

Na start závodu se postavilo 11 párů a jeden samotář, který běžel bez závodní partnerky i bez kola mimo soutěž. Nejrychlejší dvojice připravenou dvacetikilometrovou trať v parném počasí, kdy rtuť teploměrů ukazovala až 30 °C, zvládla trasu zaběhnout/ujet ve velice slušném čase 1.28.47. Všichni závodníci, kteří se postavili na startovní čáru, dorazili do cíle pod 3 hodiny od startovního výstřelu, i když se museli na konci potýkat až s aprílovým počasím – slunce pravidelně střídal vydatný déšť.

Přátelská atmosféra neprovázela jen samotný závod, ale panovala i při vyhlašování nejlepších soutěžících. Všichni účastníci dostali upomínkové medaile s heslem „Zvládl/a jsem ČZU Koloběh 2017“, ti nejlepší pak sladkou odměnu a první pár na nejvyšším stupni pak také hlavní ceny – motivační diáře Doller a pohár. Diváci i závodníci ocenili skromnou, ale o to více přátelštější atmosféru, kdy opravdu každý fandil každému až do konce závodu.

Organizátoři Koloběhu ČZU 2017 by chtěli za veškerou pomoc poděkovat všem partnerům i sponzorům závodu – České zemědělské univerzitě, Manažerskému klubu, Point One, Dolleru, Red Bullu, ale také všem dobrovolníkům. Veškeré další informace naleznete na facebooku pod heslem „Koloběh ČZU“.

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna