Den s formulí na ČZU

Dne 11. října 2017 pořádá studentský tým CULS Prague Formula Racing Den s formulí na ČZU. V dopoledních hodinách budou členové týmu před rektorátem ČZU (Kamýcká 129, Praha-Suchdol) prezentovat studentský monopost a jeho letošní úspěchy, a také zvát nové studenty ke spolupráci. Od 10:55 do 11:25 budou probíhat prezentační jízdy na hlavní příjezdové cestě k rektorátu.

 

V celosvětovém žebříčku se tým studentů ČZU posunul na celkové 103. místo v konkurenci 610 týmů. V souboji všech českých technických univerzit při závodě v Mostě se ČZU stala 3. nejúspěšnější univerzitou, když mimo jiné porazila týmy z Ostravy, Liberce a také ČVUT.

 

Po dvouleté přestávce se univerzitní tým CULS Prague Formula Racing opět vrhl do koloběhu mezinárodní soutěže Formula Student, a to ve zcela novém složení. Nový tým, složený z 15 studentů převážně z Technické fakulty a Provozně ekonomické fakulty, představil v červenci po roční práci zcela nový monopost FS.04 „Sparkle“, se kterým se v závodní sezoně 2017 zúčastnil dvou závodů světové série.

 

„Při vývoji nového monopostu jsme se snažili poučit z chyb předchozího týmu ale také využít ověřené součásti. Velký důraz jsme kladli na novou pohonnou jednotku a celkové zvýšení spolehlivosti,“ říká šéf týmu Jakub Michal.

 

První závod, který se konal koncem července na italském okruhu Autodromo Riccardo Paletti, byl pro tým křest ohněm a i přes počáteční problémy na technických přejímkách tým v hlavním závodě vybojoval 5. místo v  konkurenci 72 týmů. V celkovém bodovém hodnocení se tým v Itálii umístil na 19. místě.

 

Po odstranění drobných nedostatků se tým přesunul na svůj druhý závod sezóny, který se konal tentokrát na domácí půdě na mosteckém polygonu. Zde vše probíhalo bez větších problémů a v hlavním závodě se týmu CULS Prague Formula Racing podařilo dosáhnout opět na 5. místo. 

 

Největším úspěchem v Mostě však bylo umístění v disciplíně Skid-pad, kdy se jednomu z pilotů podařilo zajet třetí nejrychlejší čas, a tak se tým poprvé ve své historii dostal na stupně vítězů. Tento úspěch byl doplněn skvělým celkovým umístěním, kdy se tým dostal do první desítky a opět přepsal svou historii.

 

___________________________________________________________________________

Česká zemědělská univerzita

ČZU je třetí největší univerzitou v Praze. Spojuje v sobě více než stoletou tradici s nejmodernějšími technologiemi, progresivní vědou a výzkumem v oblasti zemědělství a lesnictví, ekologie a životního prostředí, technologií a techniky, ekonomie a managementu. Moderně vybavené laboratoře se špičkovým zázemím, včetně školních podniků, umožňují vynikající vzdělávání s možností osobního růstu, včetně zapojení do vědeckých projektů doma i v zahraničí. ČZU zajišťuje kompletní vysokoškolské studium, letní školy, speciální kurzy, univerzitu třetího věku. V roce 2015 ČZU po druhé uspěla v soutěži Českých 100 nejlepších. V roce 2017 se umístila na šestém místě z českých univerzit v prestižním mezinárodním žebříčku Times Higher Education.

 

 

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna