Vláda projedná dotace na opravy silnic nahrazujících okruh Prahy

Vláda projedná návrh ministerstva dopravy na státní podporu 25,54 milionu korun na opravy pražských silnic, které v současnosti nahrazují neexistující části městského silničního okruhu. Jde o silnice I. a II. třídy a rovněž místní komunikace. Vyplývá to z materiálu, který kabinetu na pondělním zasedání předloží ministr dopravy Dan Ťok.

Praha bude moci tyto peníze použít pouze na potřebné opravy uvedených silnic. Pokud se tyto peníze nepodaří využít letos, předpokládá návrh možnost čerpání peněz i v následujícím roce, uvedlo ministerstvo dopravy.

To prostřednictvím Státního fondu dopravní infrastruktury v posledních letech mimořádně spolufinancuje opravy komunikací II. a III. tříd, které vlastní a spravují kraje.

V letošním roce mají kraje slíbeny zhruba tři miliardy korun, z nichž 2,5 miliardy pochází z rezerv Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) z předchozích let a zbytek je z letošní rozpočtové rezervy státního rozpočtu.

Začátkem dubna vláda krajům slíbila celkem 420 milionů korun z uvedené rozpočtové rezervy. Prahy se ale tato fáze přerozdělování peněz netýkala, podporu tak hlavní město může získat až na základě schválení tohoto návrhu.

 

Zdroj: Pražský patriot, foto kladenskelisty.cz

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna