ilustrační foto

Ovál, okruh, objížďky

Takto stručně by se dala shrnout současná hlavní témata na Suchdole. Předpokládám, že se objeví i v nejbližším vydání Suchdolských listů, proto přidávám pár postřehů za sebe:

Suchdol si koupil zpět pozemek u Sokolovny

Na první pohled to zní jako skvělá zpráva. Děti budou mít dostatečné prostory pro sportovní vyžití. S tím nelze než souhlasit. Bohužel je tam jedno podstatné ALE… Pozemek vedený jako sportovní plocha si mohla naše radnice koupit už cca před 10 lety, když byl na prodej. A kdyby tak tehdy naši radní učinili, ušetřili by 12 milionů Kč. Někdo možná namítne, že nám 18 mil. Kč věnoval Magistrát, takže Suchdol doplatí jen 3 miliony. To už zní dobře, ne? Mně tedy ne. Za mě je to plýtvání veřejnými prostředky!

 

Dokončíme Pražský okruh?

Poté co naše Městská část (spolu s dalšími účastníky) prohrála veškeré soudní spory, začal sílit tlak z okolních částí Prahy a Středočeského kraje na urychlenou dostavbu okruhu. Myslím, že už i těm největším snílkům musí být jasné, že okruh pod Suchdolem povede, jde jen o to, kdy a za jakých podmínek? A pro nás řidiče, co se každý den ráno napojujeme do souvislé kolony na Kamýcké, nezbývá jen doufat, že zdravý rozum už konečně zvítězí. A jen pro úplnost, to nemluvím o té nereálné variantě prosazované naší radnicí, která by navěky učinila z Kamýcké ulice jen přivaděč budoucího okruhu.

 

Objížďky, kam se podíváš

Konečně doháníme velké resty v infrastruktuře, takže Suchdol od jara připomíná jedno velké staveniště. Věřím, že toto kvituje téměř každý, byť to s sebou nese celou řadu nepříjemností, které pro letošek určitě nekončí. Škoda jen, že toto všechno neproběhlo už před dekádou spolu se stavbou okruhu. Dnes by byl Suchdol moderní městskou částí s plnou infrastrukturou a nemusel by řešit, kde vezme peníze na nový povrch u všech rozkopaných cest a chodníků.

 

Marek Bor

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna