DO STŘEDOČESKÉHO MUZEA VIRTUÁLNĚ

Vzhledem k současné situaci je muzeum uzavřeno s nejasným výhledem, kdy bude možné naše výstavy a expozice zpřístupnit. Přestože všichni doufáme, že se přijatá opatření budou brzy postupně uvolňovat, rozhodli jsme se otevřít muzeum alespoň virtuálně. Na našem webu, Facebooku a Instagramu najdete všechny naše online aktivity.

Když nemůžete do muzea, přijde muzeum za Vámi.

Komentované prohlídky

Chceme návštěvníkům zprostředkovat prohlídky našich expozic alespoň virtuálně. Připravujeme videa s kurátory v zámeckých expozicích a v ateliéru Zdenky Braunerové a pozveme vás také do veřejnosti nepřístupných částí muzea. Videa budou dostupná na našich webových stránkách a sociálních sítích.

 

Muzejní kvíz
Pro zájemce je vytvořen Muzejní kvíz, který pravidelně zveřejňujeme na našich webových stránkách, stačí vyplnit jednoduchý formulář. Každý kvíz reflektuje určité téma a je doplněn o fotografie z archivu muzea. Ověřit si znalosti roztockého místopisu a historie, nebo si je rozšířit můžete ZDE

Z archivu

Zpátky do minulosti. Zapátrali jsme v našem archivu a vybrali jsme pro vás staré filmy a fotografie mapující historii Roztok a nabízející zajímavé ohlédnutí za minulostí. Na našich webových stránkách a sociálních sítích postupně zveřejníme unikátní záběry, z nichž mnohé veřejnost ještě neměla možnost spatřit. 

 

Muzejní lektorské programy
V uplynulých měsících jsme pro školy připravovali k probíhajícím výstavám lektorské programy.  Nyní je nabízíme i vám a především Vašim dětem. Na jednom místě jsme soustředili vybrané aktivity, které si můžete stáhnout a společně tvořit. Více ZDE.

Výstavy 2020

Přestože není možné dodržet kalendář plánovaných výstav a akcí, v rámci možností se snažíme vše připravovat, a pokud nadále nebude možné jednotlivé výstavní projekty plně otevřít, pokusíme se je také zprostředkovat online. Jaké výstavy chystáme v tomto roce se můžete podívat ZDE a také na sociálních sítích. 

 

Středočeské muzeum v Roztokách u Prahy

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna