Spolupráce s ČZU je normální, a hlavně pro Suchdol prospěšná

Tento týden proběhla schůzka mezi redaktory IZUNu (internetových novin studentů České zemědělské univerzity) a internetových Suchdolských novin. Byly dohodnuty okruhy společných témat, na kterých by obě redakce chtěly společně spolupracovat.

Prioritou je především výměna informací mezi námi, zástupci obyvatelů Suchdola, a studenty i zaměstnanci ČZU, ale především zbourání informačních hradeb, které obě dvě strany, jak ČZU a vedení Městské části Praha – Suchdol, dosud pociťovaly.

Suchdol má na svém katastru jedinečný vysokoškolský areál, o kterém jsou redaktoři Suchdolských novin přesvědčeni, že se jedná o nejdynamičtější část obce, který Suchdol stále nevyužil. Kampus byl a je budován ve velkém stylu univerzit evropských měst a nemá v České republice obdoby jak z hlediska velkorysého urbanismu, tak i z hlediska kvality budov a jejich vybavení. O možnostech dalšího rozvoje nemluvě.

Česká zemědělská univerzita zabírá zhruba 1/5 zastavěné plochy Suchdola a přináší obci neuvěřitelné příležitosti z hlediska služeb a společenského života, včetně ekonomického přínosu. Díky tomu není Suchdol pouze předměstskou čtvrtí hlavního města Prahy, ale dennodenní život, který studenti zde prožívají, je nejen pro obec samozřejmě velkým přínosem. V mnoha směrech.

Díky univerzitě, jejím pedagogům, lidem pomáhajícím výuce v oboru fito, technickém, lesařském ad., vzhledem k péči o zvířata i květiny a zeleninu, a především díky jejím absolventům je Suchdol známý po celé republice i v zahraničí. O unikátní péči o tropické a další světově významné zemědělské obory nemluvě.

ČZU, která má v sobě intelektuální a kulturní potenciál, o kterém mnozí obyvatelé Suchdola prakticky nic netuší, a naopak studenti a pedagogové ČZU nejsou obeznámeni s tím, co trápí celý Suchdol i jaké jsou jeho plány, to je naše téma – výzva pro všechny.

Tento mrtvolný stav se redakce internetových Suchdolských novin rozhodla změnit. Jednání s rektorem ČZU prof. ing. Jiřím Balíkem, CSc., následná spolupráce s tiskovým mluvčím Mgr. Jiřím Beránkem, kdy se suchdolská veřejnost dozvídá a nadále bude dovídat o akcích, často s mezinárodním ohlasem, konaných na ČZU, o jednání se studenty i pedagogy nemluvě, to vše přispívá ke vzájemnému dialogu mezi Suchdolem a ČZU, slouží lepší oboustranné informovanosti.

Redakce Suchdolských novin je přesvědčena o prospěšnosti další spolupráce, které se chce věnovat. Zvláště v souvislosti se 110. výročím péče o zemědělskou vědu, které připadá na jaro roku 2016.

Těšíme se, že nabídneme čtenářům plno zajímavých informací tematických, ale i o konkrétních kulturních akcích. Přátelské vztahy s vedením i redaktory IZUNU k tomu jistě přispěje.

 

Redakce Suchdolských novin

IZUN.eu

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna